koupě Opel vectra B 2.0

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
mz4ever

koupě Opel vectra B 2.0

Příspěvek od mz4ever »

Zdravím vás lidičky zvažuji koupi vectry 2.0 16 V CDX, r.v. 1997 najeto 163tkm na co bych si měl při koupi dat pozor. Trošku jsem listoval tady na foru a zjistil jsem že bývají problémy s zadníma nápravami, koroze (jak jinak) mě by spíše zajímalo jak je to s motorem zda 2.0 byly "motory držáky" nebo jestli mají nějaké problémy, případně jaký obsah motoru by jste mi doporučili? mi se hodně líbí 2,5 v6 ale sehnat pěkný kus za rozumné peníze se mi nějak nedaří a teď se mi naskytla možnost koupit 2litra kterého bych do budoucna předělával na LPG.
předem díky všem kdo si alespoň tenhle článek přečtou.
Reklama

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Re: koupě Opel vectra B 2.0

Příspěvek od Mike.S »

1997 s nájezdem 163k ? :lol:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
Obrázek
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
m.artty

Příspěvek od m.artty »

Z Německa po důchodci ročník 1918, jezdil s tím jen na výlety, servisoval to v autorizáku, nyní po sevise za 5000 euro..... bohužel ani kopie německé techničáku, ani servisní knížka nejsou k dispozici :lol:
Lexus LS600h a k tomu pár Opelů.
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

m.artty: tys po něm šel taky jo? :mrgreen:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
Obrázek
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Patricius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patricius »

treba hlavne pozriet cele auto, najlepsie s niekym kto tomu rozumie. Pozor na buchanie od naprav- silenbloky, capy po smrti...nakladne na opravu. Pozor na hucanie zadnych lozisk, vyrabaju sa spolu s nabojom- je to dost penazi.
Ostane veci, ako u inych aut: oteceny motor, dymivost z vyfuku, trasenie pri brzdeni- horne ulozenie prednych tlmicov/krive kotuce, atd.

A pozri si auta z roku 2005, 2006 atd. kolko maju nabehane KM a vyrataj si kolko bude mat KM auto z roku 1997.

Vela stastia pri vybere auta a nech je to Opel ;)
BMW 530dA 142kW
VW Passat 1,9TDI 66kW
Opel Vectra OPC line 1,8 16V LPG 1999 sedan- ex
AngeliC

Příspěvek od AngeliC »

Bývají to držáky. Je pravda, že tyto starší Vectry hodně reznou, ale není to pravidlo. Pokud se o ni dobře staráš, tak vydrží. Jinak spodek je důležitý, hlavně ty silenty vzadu. Ale neber vážně ty, co tady tvrdí, jak 13 a víc let staré auto zákonitě musí mít najeto X set tisíc. Není to pravidlo. Já najezdím ročně možná 15000. Takže pokud je to doloženo, tak 163t je reálné. Každý jezdí jinak, někdo víc, někdo míň...
Přeju dobrou ruku při vybírání a ať chytneš dobrý kus ;)
Hellborn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hellborn »

První věc co bych šel je ten počet najetejch km. Neviděl sem v ČR Vectru co má tak málo najeto. Spolupracovník kupoval s najetejma 160 tkm a serviskou.
No a v servisce byl poslední záznam na 198tkm. Bůhví kolik to mělo od posledního záznamu nalítáno.

Jinak motor X20XEV mívá dost často problémy se spotřebou oleje. Je to v tom stádiu i dost cítit z výfuku.
Výhoda oproti šestiválu je, že tomu rozumí kdejakej strejda a spraví ti to v garáži.
Věci jako brzdy, náprava ložiska jsou stejny o jakyhokoliv obsahu.
1) Frontera 2,2 DTL
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“