Insignia B - únik klima chladiva do interiéru

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jindra_pompo

Insignia B - únik klima chladiva do interiéru

Příspěvek od jindra_pompo »

Zdravím, řeším u Insignie B (2019) únik chladiva z klimatizace, protože klima přestala chladit po cca 7-8 měsících od posledního naplnění. Byl jsem v servisu klimatizací, tam pomocí "čichačky" (nešlo tedy o test UV barvivem) nenašli žádnou netěsnost v motorovém prostoru, ale našli únik skrz výdechy klimatizace na palubce. Jejich odhad je, že se jedná o netěsnost ve výparníku.
Je to nějaká známější závada? Řešil jste to někdo? Pokud jde opravdu o výparník, tak co jsem tak zjistil, tak musí celá palubka ven, možná i tyč řízení a další věci? Zkusil jsem opravu poptat v pár Opel servisech v Praze, včetně autorizáků, ale zdá se, že se do toho nikomu nechce (celkem to chápu). Kromě toho, že to bude raketa za práci, se mi nelíbí ani to, že po složení bude interiér dost možná celý rozvrzaný - už teď mě tam iritují různé pazvuky.
Napadá vás někoho, jestli by se takhle mohl projevovat i nějaký jednodušší problém? Měl byste případně někdo tip na dobrý servis, kde budou mít příručky na to jak palubku atd. celou rozebrat a pak dát zase dohromady? Někoho, kdo to udělá poctivě, vymění všechny popraskané klipsy a dolepí případné tlumící pásky/prvky/whatever tak, jak mají být z výroby?
Úplně se mi nechce fungovat stylem "doplň a jezdi", protože se mi úplně nezamlouvá představa, že mi to chladicí médium fouká do obličeje.
Insignia B ST 2019, 1.6T AT6
Reklama

Odpovědět

Zpět na „INSIGNIA – Interiér a exteriér“