Bezohlednost na silnicích

Moderátor: Moderátoři

milosh
Administrátor

Bezohlednost na silnicích

Příspěvek od milosh »

V posledni dobe pozoruji, jak snad polovina ridicu nedodrzuje bezpecnou vzdalenost. Co vam vadi nejvic na silnicich? Me tedy aktualne toto.
Reklama

Colommbo

Re: Bezohlednost na silnicích

Příspěvek od Colommbo »

Ahojte! Ročně najezdím tal 16-17tis.km a vesměs (nejradši) po okreskách, "státovkách" a menších městech, po dálnicích výjimečně, pravidelně jednou týdně do Práglu (Letňany) a zpět. Sám za sebe nepozoruju, že by se mi někdo furt lepil na p*del. Nejsem už žádnej střelec a preferuju hlavně plynulost, takže mě jistým způsobem štve, když někdo po přehledné a rovné státovce, (kde je max. 90km/h, pravda) jede třeba osmdesát, přitom daleko před sebou má volno a nedá-li se dobře předjíždět (nebo jedou takoví dva-tři), vytvoří za sebou vláček a zcela zbytečně. Chápu, že někdo jezdí prostě pomaleji, ale ptal ses, co mi nejvíc vadí na silnicích. :) Je-li volno, po státovce mám nejradši aspoň kolem stovky (tacho), na dálnici jezdím 110-120. A ve městech mě nejvíc se*ou řidiči na semaforech - padne zelená a než se rozjedou, to by snad vyrost kedlub... :?
W124 E320 R6 Coupé 1994
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Já teda když je někde 90 jedu 90, v cizině by si nikdo nedovolil jet víc, ale tady u nás si každý jezdí jak chce.

Jezdím na adaptivní tempomat co to jde, pohoda, klídek 8-)
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Super video k tématu, jak probíhají kontroly policie a na co si dávat pozor.

https://www.youtube.com/watch?v=TOErFxu9zF8
Herr Blitz

Příspěvek od Herr Blitz »

milosh píše: 23 zář 2025, 15:27 V posledni dobe pozoruji, jak snad polovina ridicu nedodrzuje bezpecnou vzdalenost. Co vam vadi nejvic na silnicich? Me tedy aktualne toto.
Mě točí primárně dvě věci - nedávání blinkrů a neznalost správného odbočování na křižovatkách trojúhelníkového tvaru. A neřeknu Ti, co mě točí víc, protože mě točí oboje a na oboje denně narážím při cestě do práce a z práce. A občas mám chuť vystoupit a dotyčného "vychovat ručně"...
26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Blinkry to je klasika u BMW, ale rozmaha se to i u majitelu skodovek, co si mysli asi, ze maji bavoraka :)

To by se ti libilo u nas, tady jezdim taky skoro denne a poznas prespolniho :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=Me9Sc9AJ2qo
R@dek

Příspěvek od R@dek »

Za mě souhlasím s názorem, že blinkry je obrovský nešvar a mnoho řidičů je nepoužívá a jsou to jakákoli auta.

Lepiči ti se u nás na severu taky dost často vyskytují

V poslední době je i spousta jezdců co si zkracují zatáčky protisměrem i když jedu proti nim. Si kolikrát říkám, že jsem asi neviditelný. Nedávno mě přinutila jedna taková zastavit kdy jsem jel a ona do protisměru měla překážku, cyklistu a stejně jej musela předjet a vybočit přímo proti mě, brzdil jsem i očima. Byla to žena za volantem, ale těžce bezohledná.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Tojo, pravda. Uz jsem se vyskolil v tom, ze si agresivniho ridice nevsimam, ideal ho nechat predjet, at je co nejrychleji pryc. Mnoho lidi si stale nezvyklo na to, ze dodrzovat pravidla JE NORMALNI a to nejen na silnicich.
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Za mě to jsou také tyto dvě věci, jako blinkry a dostatečný rozestup mezi vozy.

Jezdím hodně a na dálnici se snažím udržovat rozestupy mezi vozy obzvlášť. Jenže stává se to velmi často a to cca v 95%, že řidič co předjíždí se ihned vrací do pravého pruhu a tím rozestup úplně znehodnotí. Místo toho, aby ještě pár vteřin jel v levém a pohodlně se pak vrátil do pravého pruhu. Za to bych opravdu vraždil.

Nepoužívání směrovek jsem poprvé zažil ke konci 90 let v Italii, kde řidiči směrovky nedávali vůbec a tam kde to šlo dokazovali běžně, že 3 auta se na silnici vlezou, i když silnice je 2 proudá. Místo směrovek fungovalo zde troubení klaksonem. V ČR už dávno to nejsou jen vozy BMW, jak se říkalo, ale i jiní vlastníci jiných značek. Co je alarmující, že směrovku nedávají ani profesionální řidiči z povolání (dodávky, nákladní vozy nad 3,5t apod.). Smutné je, že směrovky nedávají ani vozy Policie, byl jsem toho svědkem mnohokrát a to nikde nespěchají.

Co dalšího mě vytáčí, když dám znamení o tom, že budu parkovat, zařadím zpátečku a na úzké ulici na sídlišti se mi tam za každou cenu okolo auta hrne řidič, co stál za mnou a já pak nemohu couvat do vybraného prostoru, protože při vytočení kol by se naše vozy srazili, místo aby za mnou počkal a po zaparkování se normálně rozjel, prostě každý spěchá a nepočká pár sekund.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2003 a 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
westler

Příspěvek od westler »

Jezdím hodně a na dálnici se snažím udržovat rozestupy mezi vozy obzvlášť. Jenže stává se to velmi často a to cca v 95%, že řidič co předjíždí se ihned vrací do pravého pruhu a tím rozestup úplně znehodnotí. Místo toho, aby ještě pár vteřin jel v levém a pohodlně se pak vrátil do pravého pruhu. Za to bych opravdu vraždil.
- tohle nechápu, přece když předjíždí tak tu mezeru zmenší na pár vteřin než se zase (díky vyšší rychlosti) vzdálí a tím se mezera zvětší... já naopak nesnáším když někdo předjíždí a nezařadí se hned a prodlužuje tím čas strávený v protisměru, tohle typicky zažívám když jsem ten protijedoucí a předjíždějící auto mne donutí uhnout za krajnici nebo výrazně zpomalit, přitom by stačilo kdyby se prostě zařadil zpátky hned :roll: beru to tak že většina lidí nemá absolutně odhad na rychlosti a jejich rozdíl

Jinak co mi vadí - že na silnici potkávám spoustu držitelů řidičského oprávnění, kteří jsou zmatení a kolikrát ani netuší jak nějakou situaci vyřešit... skutečných řidičů kteří mají odhad, znají předpisy (hlavně ZIP, záchranářská ulička, přednosti, připojení na dálnici, atd.) a chtějí si vyjít s ostatními vstříc je čím dál tím méně :idea:
Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
Odpovědět

Zpět na „Pokec“