1.9DTH Vectra C menené 2 žhaviace sviečky po ca 300t km, auto u mňa skončilo po 350t km
2.0CDTI Insignie - 2009 má dnes 260t km nemenená žiadna, vlastní teraz synovec
2.0CDTI Insignie 2011, 2014, 2016 najazdili po ca 150÷160tkm u mňa, na žiadnej nebola menená žiadna sviečka
Astra 1.7CDTI 110k načipovaný na 150k. Pri ca 180t km sa objavila žltá signálka motora a chyba - už neviem kód - ktorá hovorí, že je chybná žhaviaca sviečka - ale auto štartovalo celkom normálne. Dve sviečky vymennil syn, dve sviečky nešlo povoliť tak to zaviezol do "neznačkového" servisu kde odborník skutočne pekne vymontoval sviečky a vymenil. Po ca 5000 km žltá signálka znova - šiel s tým na reklamáciu, maník tvrdil že treba vymeniř asi polovicu auta myslím že aj včetne rezervného kolesa
Tak som to auto vzal do značkového servisu kam chodím, technik si vypočul popis poruchy a povedal aby som počkal 30minút. Za 30 minút auto v pohode a ďalších 70t km sa už sviečky neozvali - auto odišlo novému majiteľovi po najazdení 270 000 km.
V čom bol problém? Zaoxidované závity sviečok - takže nemali kontakt s "kostrou" - servis vymontoval, prešiel závity závitníkom a vrátil "vadné" sviečky nazad. Cena opravy 30 EUR.
Toľko moja skúsenosť so žhavičmi v Oploch.
Apropo - vstrekovače - som nemenil žiadne na žiadnom z vyššie uvedených áut. Tankujem najlacnejšie palivá u OMV, Shell - pretože tankovacia karta leasingovky.