Fiona & Ruby
Moderátor: Moderátoři
Re: Fiona & Ruby
Colommbo má prostě rád starý věci, který fungujou a mají ještě duši, hen ty "moderní" stroje mu nic neříkají a snad, doufá, věří, ještě dlouhou dobu nebudou muset. Auta na baterky šmahem neodsuzuje, jen je názoru, že mají své určení, ve srovnání s auty se spalovacími motory však dost zúžené. 

W124 E320 R6 Coupé 1994
- Reklama
- Herr Blitz
Ani Tvůj Mercedes (možná tu k němu mám dobový prospekt...) by nebyl z 20 km ráno tam a z 20 km odpoledne zpátky nijak nadšen. O nějakém dieselu nemluvě...
Zatímco ten malý zelený baterkáček je s tímhle režimem úplně v pohodě
.
A já v týdnu najezdím denně tak těch 60-70 km, což Ruby také dá v pohodě na baterku. A víkendové výlety v Ruby zaměstnají benzínový spalovák
.
Prostě výběr aut dle režimu používání.
Zatímco ten malý zelený baterkáček je s tímhle režimem úplně v pohodě

A já v týdnu najezdím denně tak těch 60-70 km, což Ruby také dá v pohodě na baterku. A víkendové výlety v Ruby zaměstnají benzínový spalovák

Prostě výběr aut dle režimu používání.
26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
Já chápu, rozumím a nikomu to neberu, každý podle svého gusta a potřeb.
Kdybych sám opravdu neměl jinou volbu a žádný "starý" nebo jiný pořádný auto už nesehnal, šel bych asi do hen teho hybrida, co si elektriku dělá sám. Jenže spolu s tím bych musel taky zkousnout všechny ty moderní sajrajty (asistenty a displeje), který novodobá auta mají, a to je pro mě, bohužel, obrovskej problém... 

W124 E320 R6 Coupé 1994
- Herr Blitz

26. (FORD 1.) Explorer
- Herr Blitz
Mám zajímavý poznatek z AGR sedadel v Astře.
Kdo se mnou někdy někam jel ví, že držet volant oběma rukama v ideální poloze 3/4 na tři mi způsobuje fyzickou i psychickou bolest (jak to před téměř 30 lety popsal zkušební komisař při závěreční jízdě v autoškole). Nejčastěji mám levý loket opřený o dveře (kdysi ve stodvacítkách to vyžadovalo stáhnout okno a loket byl ven) a volant vlastně držím jen mezi dvěma prsty levé ruky. Nebo držím volant jednou rukou nahoře. Ano, vím, není to správné a v konečném důsledku ani moc bezpečné. Jenže když si takhle na prasáka chytnu volant v Astře a podle toho se na sedadle zkroutím, tak mě velmi brzy začnou bolet záda nebo za krkem.
AGR sedačky jsou úchvatné, ale jen za předpokladu, že sedíte rovně a volant držíte pořádně oběma rukama ve správné poloze
!
Takže po skoro 30 letech ježdění konečně držím volant vzorně, a to i na krátkých trasách
Mimochodem, v manželčině Opelu Mokka-e, ale na prasáka sedět bez bolesti jde, takže občas se do svého normálu vracím
.
Takže AGR může znamenat i Automatisch Greifen Richtig (automaticky úchop správně - myšleno volantu)

Pravda, slovosled není úplně správný, ale líp jsem to vymyslet nedokázal...
Kdo se mnou někdy někam jel ví, že držet volant oběma rukama v ideální poloze 3/4 na tři mi způsobuje fyzickou i psychickou bolest (jak to před téměř 30 lety popsal zkušební komisař při závěreční jízdě v autoškole). Nejčastěji mám levý loket opřený o dveře (kdysi ve stodvacítkách to vyžadovalo stáhnout okno a loket byl ven) a volant vlastně držím jen mezi dvěma prsty levé ruky. Nebo držím volant jednou rukou nahoře. Ano, vím, není to správné a v konečném důsledku ani moc bezpečné. Jenže když si takhle na prasáka chytnu volant v Astře a podle toho se na sedadle zkroutím, tak mě velmi brzy začnou bolet záda nebo za krkem.
AGR sedačky jsou úchvatné, ale jen za předpokladu, že sedíte rovně a volant držíte pořádně oběma rukama ve správné poloze

Takže po skoro 30 letech ježdění konečně držím volant vzorně, a to i na krátkých trasách

Mimochodem, v manželčině Opelu Mokka-e, ale na prasáka sedět bez bolesti jde, takže občas se do svého normálu vracím

Takže AGR může znamenat i Automatisch Greifen Richtig (automaticky úchop správně - myšleno volantu)

Pravda, slovosled není úplně správný, ale líp jsem to vymyslet nedokázal...
26. (FORD 1.) Explorer
- Herr Blitz
Já jsem víc než spokojený

26. (FORD 1.) Explorer
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tos mě tedy pobavil s tim sezením
. Mám AGR sedadla v Astře J a už bych nikdy nechtěl jiný, jsou super, ale jak píšeš, musel jsme si zviknout jezdit podle nových pravidel
.
Ta spotřeba vypadá dobře
.

Ta spotřeba vypadá dobře

Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2003 a 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2003 a 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
- Herr Blitz
A průměrná rychlost je ovlivněná čekáním na nalodění posádky - znáš to, nejvíc řečí při loučení, tam to vzalo tak 10 minut a pak jsme u Miličína na kyvadle postáli tak 5 minut. Takže průměrná rychlost byla přes 80 km/h.
A spotřeba nebude moc mimo, PP už skoro nekecá - poslední tankování 2,86 a PP hlásil 2,8 litru. Takže do těch 5 litrů to ve třech dost hmotných dospělých s jednou štíhlou puberťačkou a skoro plným kufrem bude
.
A spotřeba nebude moc mimo, PP už skoro nekecá - poslední tankování 2,86 a PP hlásil 2,8 litru. Takže do těch 5 litrů to ve třech dost hmotných dospělých s jednou štíhlou puberťačkou a skoro plným kufrem bude

26. (FORD 1.) Explorer
Skvělé auto, zejména za tu cenuHerr Blitz píše: 24 črc 2023, 15:57 Alespoň pár neaktuálních.
Fiona se už dočkala černých nápisů a domontovaných předních i zadních zástěrek a Ruby má už i značky...1_1.jpg4_1.jpgObrázek WhatsApp, 2023-06-28 v 08.27.15.jpg
- Herr Blitz
Včera odpoledne Astra překročila hranici 10.000 km.
Takhle rychle (za 3 měsíce
) jsme tuhle metu ještě nestihli
.
Stávající spotřeby považuji, s ohledem na trasy a mix benzín/elektro, za velice uspokojivé: Jsem zvědavý jestli s koncem sezóny na většině památek nájezd klesne.
A přezouvat na zimáčky se bude první listopadovou sobotu - už máme objednaný termín. Jen zatím nevím co na zimu nazuju, ještě vybírám
.
Takhle rychle (za 3 měsíce

Stávající spotřeby považuji, s ohledem na trasy a mix benzín/elektro, za velice uspokojivé: Jsem zvědavý jestli s koncem sezóny na většině památek nájezd klesne.
A přezouvat na zimáčky se bude první listopadovou sobotu - už máme objednaný termín. Jen zatím nevím co na zimu nazuju, ještě vybírám

26. (FORD 1.) Explorer