Alarm - falešné poplachy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Dusan_Zafira

Alarm - falešné poplachy

Příspěvek od Dusan_Zafira »

Ahoj, mám Zafiru B s orginálním alarmem.

V poslední době dochází k bezdůvodné aktivaci alarmu.
Bývá to náhodně a alarm se spouští nejdřív cca 5 min po zamčení auta.
Do alarmu nebylo nikdy nijak zasahováno, jsem prvni majitel.

Bohužel, k tomu aby jsem alarm vypnul, musím přijít těsně k autu- DO reaguje tak na 2-3m.
Takže každý alarm znamená projít se čtyři patra po schodech.

Dotazy:
1- dává alarm nějakou hlášku co ho spustilo? (dveře, kapota, pohybové čidlo...)
Předcházejíci auto to umělo blikáním LED-ky...
2- co vše alarm hlídá? dveře, kapotu, kufr, ultrazvukem vnitřní prostor, ale hlídá i např napětí baterky?
3- existuje někde schema alarmu?
4- existuje možnost prodloužit vzdálenost na kterou auto reaguje na D.O. (baterka je samozřejmě nová)?
(u předchozího auta šlo prodloužit anténu DO alarmu a zamykal / odemykal jsem z bytu)
5- která jednotka má v sobě alarm? Odhaduji na CIM, budíky, nebo obecně "pod palubkou" ale neví to někdo?

mám případně op-com (v němčině , takže s porozuměním je to horší), lze jím vyčíst něco o alarmu?
Opel Zafira B , A18XEL, royal blue "Borůvka"
Reklama

Dusan_Zafira

Re: Alarm - falešné poplachy

Příspěvek od Dusan_Zafira »

ad bod 2 - podle návodu, str 35
-kapota+ kufr+ dveře
-prostor pro cestující
-náklon vozidla
-zapalování

ad bod 3 schema- lze stahnout na opel-tuner de
je to pdf víc než 200 stran, funguje vyhledávání "diebstahlwarnanlage" resp označení DWA

podle výše zmíneného schema alarm hlídá proti popisu z návodu i rozbití skel kufru - je tam ve skle drátek.

ad bod 5 vyslovuji doměnku že alarm bude v REC
Opel Zafira B , A18XEL, royal blue "Borůvka"
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Za mě bych začal OP-COMem. Alarm je podle všeho hlavně v REC, takže tam zkusit chyby a Measuring Blocks. Měly by tam být vidět stavy dveří, kapoty, kufru, ultrazvuku, náklonu i sirény.

U náhodného spouštění bych podezíral hlavně kapotový spínač, ultrazvuk nebo záložní baterii v siréně. U staršího auta už ta baterka v siréně umí dělat podobné problémy.

Dosah DO 2–3 m je dost malý, zkusil bych druhý klíč. Pokud bude mít větší dosah, je problém spíš v ovladači.

Takže ideálně načíst chyby z REC a přidej je sem, od toho se pak už dá odpíchnout :)
StanC

Příspěvek od StanC »

Napájení alarmu DWA je v REC, svorkovnice XR5 (modrá) zkontrolovat usazení svorkovnice a jak píše "milosh", kontrola přes OP-COM. Zkusit dveře a kapotu, zda není po zavření trochu vůle, která při jemném otřesu, třeba projetí jiného auta okolo pak spustí alarm. Dálkové ovládání má proti jiným značkám poměrně krátký dosah, podle manuálu přibližně 5m.
Odpovědět

Zpět na „Zafira B“