Nefunkční klimatizace po naplnění

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Niraj

Nefunkční klimatizace po naplnění

Příspěvek od Niraj »

Zdravím, po naplnění klimatizace v servisu mi přestala klimatizace jít. Kompresor má snahu spínat, sepne (spojka se roztočí), ale hned se zase rozepne. Za chvíli se to opakuje, stále dokola. Sahara se spustí. Pro každé snaze o sepnutí to dost drbne s motorem. Před doplněním klimatizace fungovala, jen nechladila už tolik. Volal jsem do servisu, trošku se tomu divili, ale prý se to občas může stát. Že to budou muset znovu prohlédnout, možná že byl načnutý kompresor a doplněním se dodělal. Ale to by asi nespinal vůbec, ne? Ptal jsem se, kolik tam toho naplnili. Prý tam bylo původně jen 240g, doplnili to na 450g. To by mělo být ok. Napadá někoho, co se mohlo stát? Dalo by se s tím udělat něco doma? Měl jsem teď auto týden v servisu, nechci ho tam mít další týden. Díky
Opel Zafira 1.8, 88kW, r. 2014. Najeto 215 tis.km
Litomyšl
Reklama

standa.

Re: Nefunkční klimatizace po naplnění

Příspěvek od standa. »

Mohla by být přeplněná a díky vyššímu tlaku v systému se vypne. Kdysi jsem to takhle jednou měl po naplnění u Golfa, ale až se venku zvedly teploty. .
Něco by mohla prozradit diagnostika. Divím se, že se to neotestovalo, než si ze servisu odjel, jestli kompresor sepne a klima chladí. Ale cokoliv jiného to může být taky.
Niraj

Příspěvek od Niraj »

Taky se divím, že to netestovali. Nebo jo a vykašlali se na to, protože auto vyzvedával syn a hned mi volal, že auto nějak cuká. Že to vždycky cvakne , cukne.. Tak říkám, jestli není zapnutá klima, a on že jo. Takže v servisu ji zapnutou museli mít. Museli o tom vědět.
Mám šanci nějak ten tlak popustit? Dá se to přes napouštěcí ventil odpustit?
Opel Zafira 1.8, 88kW, r. 2014. Najeto 215 tis.km
Litomyšl
standa.

Příspěvek od standa. »

To co jsem psal u Golfu, tak ke konci mi unikalo chladivo kolem gufera kompresoru a vždy na jaře jsem klimu nechal doplnit a do října to vydrželo. Jednou jsem ji nechal přeplnit a když se objevily vyšší venkovní teploty, tak vypínala a to jsem ji trochu upustil. Ventilky jsou podobné těm na pneumatikách, ale mají jiný rozměr, takže když zatlačíš, tak upustíš.
Stejně by se na to měli podívat v tom servisu, abys část neupustil, nakonec tam musel stejně zajet a oni zjistili, že nějaké množství chybí atd.
Odpovědět

Zpět na „Zafira B“