reset tlaku v pneu
Moderátor: Moderátoři
Re: reset tlaku v pneu
Všechno v pořádku. Srovnalo se to dle pokynů. Díky moc.
- Reklama
Re: reset tlaku v pneu
Přidám svoji zkušenost.
Senzory tlaku se sice načítají automaticky, ale má to své ale...
Většinou jsem pohořel na tom, že mi v pneuservisu prohodili kola na jiná místa.
Mám model Ins B 2018 1,5T.
1.
Vždy prosím, ať při přezutí vrátí disk se senzorem na stejné místo odkud ho vzali - není problém, senzory jedou hned.
Ale lidský faktor neovlivníš, mechanici si jedou svoje a stejně zapomenou.
2.
Když už to popletou, dá se postupovat dle manuálu a jet za uvedených podmínek, což je opruz, protože docílit 10 min daných podmínek,
je sebrat se na výlet minimálně na prázdnou okresku mimo města
Zkoušel jsem 2x a nedocílil ničeho, tak mi došla trpělivost.
3.
Napoprvé sice opruz, ale najít si pneuservis, kde mají správnou diagnostiku na tvoje auto a senzory.
Diagnostikou načíst zvenčí všechny senzory a při vypnutém motoru, ruční brzdě napojit diagnostiku přes obd konektor kabelem a po zmáčknutí startovacího tlačítka bez spojky (ne nastartovat) se diagnostika zeptá, zda má uložit nově načtená IDčka senzorů. Potvrdit OK.
Potom nastartovat a po ujetí cca 200 m jakoukoliv rychlostí začnou ukazatele tlaku fungovat správně.
A ano, může to stát "nějaké" peníze.
Píšu to jen jako tip. Ať se každý rozhoduje, jak chce.
Vyzkoušeno několikrát.
M.
Senzory tlaku se sice načítají automaticky, ale má to své ale...
Většinou jsem pohořel na tom, že mi v pneuservisu prohodili kola na jiná místa.
Mám model Ins B 2018 1,5T.
1.
Vždy prosím, ať při přezutí vrátí disk se senzorem na stejné místo odkud ho vzali - není problém, senzory jedou hned.
Ale lidský faktor neovlivníš, mechanici si jedou svoje a stejně zapomenou.
2.
Když už to popletou, dá se postupovat dle manuálu a jet za uvedených podmínek, což je opruz, protože docílit 10 min daných podmínek,
je sebrat se na výlet minimálně na prázdnou okresku mimo města
Zkoušel jsem 2x a nedocílil ničeho, tak mi došla trpělivost.
3.
Napoprvé sice opruz, ale najít si pneuservis, kde mají správnou diagnostiku na tvoje auto a senzory.
Diagnostikou načíst zvenčí všechny senzory a při vypnutém motoru, ruční brzdě napojit diagnostiku přes obd konektor kabelem a po zmáčknutí startovacího tlačítka bez spojky (ne nastartovat) se diagnostika zeptá, zda má uložit nově načtená IDčka senzorů. Potvrdit OK.
Potom nastartovat a po ujetí cca 200 m jakoukoliv rychlostí začnou ukazatele tlaku fungovat správně.
A ano, může to stát "nějaké" peníze.
Píšu to jen jako tip. Ať se každý rozhoduje, jak chce.
Vyzkoušeno několikrát.
M.
Insignia GS Dynamic 2017 - 1,5 121 kW - kůže - kompletní výhřev
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
"EX" Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
"EX" Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW