Vypínanie LPG ,zlý chod motora .
Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři
Re: Vypínanie LPG ,zlý chod motora .
Pred obedom som navštívil servisáka, našiel ,vymazal chyby ale okrem ikonky oranžového motora, nezistil nič keďže motor išiel ako hodinky. Ikeď bez LPG. Po obede som chcel skočiť do mesta a v polovici cesty ikonka porucha esp ,a motor začal blbotať a dymiť.Okamžite som to otočil a išiel znovu za ním. Napichol to a zistil že Lamda sonda už nereaguje. Objedná vraj novú a vymení.
- Reklama
Dával tam nejakú sondu Bosch ,no nevydržala pravdepodobne ju plyn poškodzuje .Neviete aká tam má byť originál ?
Lambda sonda vymenená ,urobené asi 500 km ,po kontrole zase olej v spojke konektore kábla k lambde. Odkial to môže tlačiť ? Odmastnené a vyfúkané vzduchom.
Astra bola neustále skoro rok v neautorizovanom v servise .Pravidelne zničilo lambdu sondu . Príčina bola asi odstránená teraz to testujem. Cez snimač tlaku motora po kábloch tlačilo olej do riadiacej jednotky. Budem sa modliť aby to vydržalo a bolo to konečne odstránené lebo auto už by šlo do Podbrezovej.Už som nemal na neho nervy.
Auto ide dobre ,zatial bez poruchy.
Auto ide OK ,akurát niekedy pri vysokých otáčkach 3,5 tis začne šklbať motorom .....asi zapalovacia lišta.
Opel ide na jednotku , to šklbanie motoru prestalo po tom čo som vymenil sviečky ,boli tam bosch od servisáka čo to vtedy opravoval ,čítal som na fore že namiesto NKG iridiových používajú lacné OPEL ZAPAĽOVACIE SVIEČKY 95519058 . Stali cca 20 eur a trhanie motora sa odstránilo.
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Prvotně Opel u motoru A14NEL a A14NET psal výměnu zapalovacích svíček bez LPG co 10 let / 120 000 Km. Pak po pár letech usoudil, že to je hodně a nastavil klasický interval 60 000 Km / 4 roky. Já nemám LPG a mením co 50 000 Km a cca co 3 a půl roku při mém nájezdu mi to vychází. Už řadu let používám svíčky NGK 91039 a naprostá spokojenost.
U verze LPG podle servisního plánu se mají měnit svíčky co 4 roky / 60 000 Km.
U verze LPG podle servisního plánu se mají měnit svíčky co 4 roky / 60 000 Km.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.