Aspoň, že jsou si vědomi potřeby výměny převodového oleje. Ono to má logiku, je to vlastně manuál, kde vypínání spojky/spojek řeší mechatronika. Mnozí výrobci bohužel i u těchto převodovek plácají nesmysly o doživotní náplni

.
Stejně jako OPEL u Aisinu - šel ven po 60.000 km a podle informací pana přijímacího technika byl černý jak bota, ovšem naštěstí nesmrděl.
Já mám Astru necelých 26 měsíců a už jsme přes 73.000 km. To už není nájezd, to je "nálet". Bohužel mi nezbude, než začít řešit co místo ní pořídit. S výkupčím co vykupoval Mokku jsme se neformálně bavili a pořád platí, že hranicí pro smysluplnou zůstatkovou hodnotu je 100.000 km. Tahle psychologická bariéra pořád nepadla. A i když si myslím, že nový bzučák nájezd Astry zbrzdí, tak to bude jen takové jemné přibrždění, oddálí to výměnu možná o měsíc, dva, víc ne. Takže nejpozději na jaře bych měl sednout do nového plug-inu a pořád nějak nevím do čeho...
A pro info ohledně zůstatkové hodnoty bzučáku. Po třech letech (Mokku jsme převzali 1.9.2022 a opustí nás do konce srpna 2025) je to do obvyklých 50%. To je celkem běžný pokles hodnoty po 3 letech i u spalováků. Přesně je to v našem případě 48,59 %

.
To je za mě v pohodě (než to člověk vyčíslí v konkrétní sumě peněz, ale na to radši nekoukám, to by mě kleplo...).
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate