Astra H Caravan - Fénix z popela
Moderátor: Moderátoři
Re: Astra H Caravan - Fénix z popela
Pokud mám možnost volby, všude raději nastavuji prostředí do angličtiny - na počítači, na mobilu i v autě... 
Astra H Caravan "Fenix", 1.7 CDTI, 2005 / Ravenol SSL, 0W40 / EuroOil Optimal Diesel + aditiva Liqui Moly
Ex Astra J GTC, 1.6 Turbo, 2014
Ex Škoda Fabia Combi, 1.9 TDI, 2001
Ex Škoda 130l, 1986
Ex Škoda 130l, 1986
- Reklama
Úniky oleje na motoru - aktualizace
Tak konečně hotovo!
Dnes jsem si vyzvedl Astruli ze servisu, kde byla na dotěsnění posledního místa úniku oleje. Mohu tedy s velkou radostí a klidem na duši oznámit, že tímto jsou veškeré, léta-trvající a nervy-drásající úniky oleje na mém dýzlu Z17DTL konečně vyřešeny 
. Je to pro mě jakési symbolické dovršení snahy posledních let dát ten motor dohromady a zbavit ho všech větších i menších bolestí. Níže stručný popis, co se za poslední tři týdny od kontroly úniků oleje událo:
a) oblast vývěvy alternátoru - přetěsněno napojení vývěvy na alternátor
b) oblast okolo turba - dotěsnění olejové hadice turba, výměna vzduchové hadice vedoucí z intercooleru do turba, která byla prasklá zevnitř a olej vysrážený z výparů od PCV cestoval podél textilních švů výztuhy hadice (s tímto jsem se ještě nesetkal
)
c) oblast napojení olejové vany na blok motoru - sundání vany, přetěsnění pevného olejového vedení
a) oblast vývěvy alternátoru - přetěsněno napojení vývěvy na alternátor
b) oblast okolo turba - dotěsnění olejové hadice turba, výměna vzduchové hadice vedoucí z intercooleru do turba, která byla prasklá zevnitř a olej vysrážený z výparů od PCV cestoval podél textilních švů výztuhy hadice (s tímto jsem se ještě nesetkal
c) oblast napojení olejové vany na blok motoru - sundání vany, přetěsnění pevného olejového vedení
Astra H Caravan "Fenix", 1.7 CDTI, 2005 / Ravenol SSL, 0W40 / EuroOil Optimal Diesel + aditiva Liqui Moly
Ex Škoda 130l, 1986
Ex Škoda 130l, 1986
Co koroze, ok?
To je právě jeden z důvodů, proč si to auto nechávám - to auto prakticky vůbec nerezne...
Karoserie, blatníky - nic. Nápravnice - drobná místečka, nic zásadního. Podvozek - až na jedno nebo dvě menší místa s povrchovou korozí vůbec nic. Letos před zimou plánuji podvozek a dutiny nechat profesionálně ošetřit. Tyhle auta byly extrémně dobře ošetřený proti korozi, klobouk dolů!
Ex Škoda 130l, 1986
Ex Škoda 130l, 1986
Tak to je good, ja mel bouracku v roce 2011, trochu jsem polechtal auto prede mnou, kdyz se ridic nemohl rozhodnout kam pojede a bohuzel servis vymenil jen pravou stranu ale i vlevo to bylo chyceny a od ty doby to rezlo u ridicovych dveri v tom dolnim rohu. To ale maji skoro vsechna auta. Kazdopadne jak pises, ochrana protui korozi super a jeste stary dobry poctivy plechy.
Jak se rika, do roku 2005 se delaly dobry auta. Ja budu mit holt ted 2025 tak uvidime....
Jak se rika, do roku 2005 se delaly dobry auta. Ja budu mit holt ted 2025 tak uvidime....
375.000 km
"Milý Ježíšku, nejsou sice Vánoce, ale přál bych si, aby můj věrný motor Z17DTL vydržel ještě alespoň dalších 75.000 kilometrů, jak zde na fóru někdo předpovídal... 
"
Ex Škoda 130l, 1986
Ex Škoda 130l, 1986