84 error

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Honzinus78
Příspěvky: 3
Registrován: 14 lis 2021, 12:11

84 error

Příspěvek od Honzinus78 »

Vážení,

měl bych dotaz. Už se zde podobný problém musel řešit, ale zkusím popsat konkrétní věc co nejpřesněji.

Mám Corsu E, 2015. Dost ji opatruji.

Venku je zima, řekněme pod 10 C°. Motor je studený. Když přejedu přes nějaký drncák či nerovnost na vozovce, auto skočí do nouzového stavu - kód 84 a netáhne. Je to klasika, engine power reduced. Tak zastavím, vytáhnu klíčky na půl minuty a nastartuji, kód 84 zmizí a auto normálně jede. Dělá to opravdu při drncnutí a za studena v zimě. Když je teplota vyšší, třeba 15 C°, tak se to nestane. Celé léto nic, a to jsem jezdil pořád, žádný problém. Jen v zimě za studena, po zahřátí se chyba už neobjeví.
Byl jsem v servisu, mechanik vyčistil sání vzduchu a promazal sací klapku. Stejně to dělá. Řekl mi, že mi může celý tento díl objednat nový, ale je to bez záruky. Takže já si ho za tisíce koupím a může to dělat dál..

Máte někdo stejnou zkušenost? Engine power reduced je častá chyba, zajímalo by mě, jestli někdo zažil u Opla něco podobného jako já.

Děkuji moc

Honzinus
Reklama
 

Fisibike
Příspěvky: 1
Registrován: 17 říj 2023, 15:10

Re: 84 error

Příspěvek od Fisibike »

Ahoj mame obdobny problem vyresil jsi to nejak ? Diky za odpoved Tom.
Honzinus78
Příspěvky: 3
Registrován: 14 lis 2021, 12:11

Re: 84 error

Příspěvek od Honzinus78 »

Bohužel zatím ne.
Adamskokan
Příspěvky: 1
Registrován: 09 led 2024, 06:03

Re: 84 error

Příspěvek od Adamskokan »

Zdravím řeším stejný problém dnes ráno poprvé jsem nastratoval bylo -15 přejel jsem přes retardér a začla svítit kontrolka motoru s šipkou dolu což znamená pokles výkonu auto netáhlo a pak zase táhlo pokud by o tom někdo veděl víc rád se poučím děkuji za odpovědi .
Honzinus78
Příspěvky: 3
Registrován: 14 lis 2021, 12:11

Re: 84 error

Příspěvek od Honzinus78 »

To je přesně to samé, co řeším já. Při drcnutní vyskočí kód 84, rozsvítí se MIL a zredukuje se síla motoru. Řeším to několik let a neúspěšně. Pokud nemůžete hned zastavit, musíte šlapat víc do plynu. Následně si někde v klidu zastavte, vytáhněte klíčky na půl minuty a je to. Pokud se situace zopakuje, udělejte to samé. Po zahřátí motoru se to již neděje.
Zrovna dneska jsem byl na emisích a technické kontrole, a aby nezůstaly chybové kódy načtené v paměti a auto prošlo měřením, vyresetoval jsem pamět řídící jednotky vytažením pojistek řídící jendotky motoru, u mé Corsy je to 5 pojistek. :P
Odpovědět

Zpět na „Corsa E“