Občasný drnčivý zvuk auta při podřazení a rozjíždění.

Opel Astra J 2010+

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

Odpovědět
Flody98
Příspěvky: 3
Registrován: 09 zář 2022, 21:03

Občasný drnčivý zvuk auta při podřazení a rozjíždění.

Příspěvek od Flody98 »

Zdravím, koupil jsem Opel Astra J ST, 2016, najeto 140tis, motor 1.6CDTI 100kw. Občas se mi stane při jízdě většinou v nižších rychlostech, například že si při vjezdu do města podřadim ze 4 na 3 a ze předu jde opravdu hlasitý drnčivý zvuk, který se stupňuje přidáváním plynu a většinou po 2tis otáčkách zmizí. Není to nějak pravidelné, občas se to stane víckrát za jidzu a někdy třeba vůbec, někdy je to slyšet i při rozjezdu na 1čku.. myslel jsem si zda by to nemohli být rozvody, ale koukal mi na to pán co dělal v autorizaku Opel a říká že tohle mu na rozvody nepřijde, ale že ruku do ohně za to nedá, že ten zvuk snad nikdy neslyšel a že je opravdu zvláštní... Rozvody jinak slyšet nejsou, občas při startu se ozvou asi tak na vteřinu možná ani ne a to je prý v pořádku. Auto je jinak docela tiché když se zahřeje a krom tohohle občasného zvuku se tam nic neprojevuje. Prosím o radu na co se zaměřit, pán mi říkal že by skoro řekl i že by to mohla být převodovka, ale ať si radši zajedu přímo do autorizaku, že to sám už nezvládne. Mám i video, ale bohužel mi sem nejde nahrát a tam to je slyšet úplně jinak než v reálu, až to skoro zní snad jak normální vytáčení motoru ale takhle to opravdu není, je to takový chraptivý (drnčivý) zvuk, opravdu hlasitý, že se kolikrát i lidi kolem otáčí když se ten zvuk zrovna ozve. Děkuji
Reklama
 

Mich_embi
Příspěvky: 4
Registrován: 14 lis 2022, 12:22

Re: Občasný drnčivý zvuk auta při podřazení a rozjíždění.

Příspěvek od Mich_embi »

Ahooj,

Nahraj ten zvuk na youtube alebo na nejaké úložisko a postni to sem :)
Mám pocit, že sem tam to robí aj mne. A to som mesiac do zadu dal robiť preventívne výmenu reťaze, takže v tom asi nebude.
Myslel som, že j to asi normálny zvuk ale servisák ti vravel, že to eete nepočul u Oplu ? potom to môže byť ozaj že prevodovka alebo niečo.
Odpovědět

Zpět na „Astra J“