HeFab píše: 22 črc 2020, 16:50
Mne sa celkom pozdáva takýto spôsob opravy: https://www.alza.sk/auto/suprava-na-opr ... 155170.htm
Oprava pneu.jpg
Asi si také niečo kúpim
Že v niektorých prípadoch je takáto oprava rýchlejšia ako výmena celého rezervného kolesa.
Ale je potrebný ešte aj kompresor
No miesto v aute na kompresor je
Ano, o tom jsem psal.
Ale tento konkretni typ nekupuj. Zlomil se mi.
Kup si s robusnejsimi uchyty do dlane.
Pokud se jedna o defekt predniho kola, jde to udelat bez sundani. Zadni bez sundani nepujde.
čaute chlapi,
včera som túto tému tiež riešil s kamošmi pri pive
tiež mám sprej s kompresorom - tu je pár nevýhod - po tomto použití sa odporúča cesta do 10km (vzdialenosť) - ak sa mi to nestane v meste, tak sa nedostanem v podstate nikam
druhá vec je znehodnotenie gumy -, disk vyčistia /neviem koľko za to pýtajú, ale viem že na to nadávajú/ ale neopravujete následne defekt, ale celú gumu môžete vyhodiť, a kupovať novú (nehovoriac o tom ak sú ostatné gumy už zjazdené, tak vymeníš minimálne celý pár. Jedna guma, minimálne 50€
knôt - opravná sada - dajme tomu, rýchlejšie to môžeš mať takto opravené len ak máš plný kufor, a musel by si ho vyhádzať aby si sa dostal k rezerve, inak potrebuješ tak či tak dať koleso dole (minimálne vzadu) a mať trochu zručnosti s takýmto spôsobom opravy, ale áno kto je zručný, tak toto je asi najlepšia forma - samozrejme ak dáš auto žene, tiež si síce môžno sama nevymení koleso za rezervu, ale rozhodne jej s tým niekto pomôže skôr ako s lepením knôtom
za mňa asi najlepšia forma by bola dojazdová rezerva, a tá zachráni aj ak vám guma praskne, čo nie je nemožné pri tých výtlkoch čo existujú - jediná spomínaná nevýhoda, ak máte plný kufor, treba to celé vyhádzať (druhá nevýhoda že stojí asi 130€+
ja na to pozerám aj z takého hľadiska, že keď niekde skončím, nech viem rýchlo pokračovať v ceste, keď mám v aute pol ročné dieťa
Plnohodnotná rezerva mi príde zbytočná už len kvôli mrtvej hmostnosti ktorá sa stále vláči zo sebou (nehovoriac o tom, že ten priestor v kufri kde má byť rezerva viem lepšie využiť keď tam nie je
Fazol píše: 06 črc 2020, 16:29
Zmerim ten otvor v kufru zda-li se tam vejde normalni kolo. A uvidim.
Taky me nejak nebere se spolehat na nejakou asistencni sluzbu ...
Ahoj. Tiež by ma zaujímalo, či sa tam vojde normálne 16" koleso, resp. dojazdovka.
Potřeboval bych změřit nejužší místo pro rezervu u Opel Astra L a nejlépe u kombi.
Dá si totiž koupit 16 pojezdové kolo nebo 17ka. Jen nevím zda 17ka tam opravdu vleze.
Na léto Astra bude mít 18ky a na zimu 17ky.
Předem díky.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.