Kontrolka auta s klíčem

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
JindraPT
Příspěvky: 1
Registrován: 21 kvě 2020, 10:16

Kontrolka auta s klíčem

Příspěvek od JindraPT »

Zdravím. Prosím o radu, rozsvicuje se mi kontrolka auta s klíčem. Mechanik mi řekl že to bude nejspíš klíčem protože sem měl rozpadající se klíč. Tak že problém bude v imobilizéru. Klíč jsem nechal udělat nový a problém přetrvává. Kontrolka se rožne když autu dávám zabrat, vždycky se rožne, auto ztratí výkon, nepustí mě to víc jak na 3000 otáček. Po chvíli to zhasne a auto jede bez problému. Rozsvěcuje se to jak kdy, někdy za celou jízdu vůbec, někdy víckrát. Jak už jsem zmínil výše obvykle se to stává když autu dávám víc zabrat a jedu rychlou jízdou. Nemá prosím někdo zkušenost nebo radu co to může způsobovat ? Děkuji. Jedná se o Opel astra H 1.7 cdti 74 kw r.v. 2005
Reklama
 

StanC
Příspěvky: 246
Registrován: 31 bře 2020, 17:00

Re: Kontrolka auta s klíčem

Příspěvek od StanC »

Po rozsvícení kontrolky by se Ti měl objevit nějaký chybový kód. Zkus udělat provizorní diagnostiku brzda/plyn. Stiskni součastně pedály brzdy a plynu a za stálého držení pedálů pak zapni zapalování na kontrolky (nestartovat!!). V diagnostické zásuvce pod ruční brzdou nesmí být nic připojeno. Po chvilce se objeví ECN a číslo kódu, pokud se objeví samé 0, tak není uložen žádný chybový kód. Viz video: https://www.youtube.com/watch?v=F1b4WTBAfE8
Tato diagnostika ale nezobrazuje úplně všechny chybové kódy, pak je nutno použít diagnostický přístroj pro Opel.
alzafir
Příspěvky: 129
Registrován: 22 dub 2012, 20:50
Bydliště: Ostrava

Re: Kontrolka auta s klíčem

Příspěvek od alzafir »

Jestli auto normálně táhne, než to jednotka shodí do nouzového režimu, je pravděpodobná vada regulace turba, poslední dobou je jakýsi mor, odcházejí regulační ventily jak na běžícím pásu. Ovšem tohle diagnostikuju od klávesnice. Mechanik ti radí úplný nesmysl s tím klíčem.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
mimar
Příspěvky: 2
Registrován: 14 dub 2020, 17:35

Re: Kontrolka auta s klíčem

Příspěvek od mimar »

Skús, v motorovom priestore vymontovať plošný spoj s poistkami a relátkami a následne prestriekať čistiacim sprejom na el. kontakty všetky konektory pod plošným spojom. Mne to vždy pomohlo. Keď urobíš test na chybové kódy tak Ti to napíše kódy vadný plynový pedál a ešte iné chyby súvisiace s plynovým pedálom. Bohužiaľ už si nepamätám tie čísla kódov.
Astronaut
Příspěvky: 15
Registrován: 09 srp 2017, 07:12

Re: Kontrolka auta s klíčem

Příspěvek od Astronaut »

Na aute se stejnou motorizaci me dlouhodobe trapi ten samy problem. Studeny motor pri vyssim zatizeni v minulosti padal do nouzaku, ted do nouzaku nepada, ale objevi se auto s klicem s chybou ECN 050074. Nakolik me trapil i problem s plynovym pedalem (chyba se objevovala, kdyz bylo venku vlhko) - viz rada od minare - tak jsem nechal vycistit a napruzit kontakty u plosneho spoje s poistkami a relátkami. problem, ale pretrvava.
AK ST 92k MY17.5
Crossland 81k
Odpovědět

Zpět na „Astra H - Technická sekce“