Autobaterie

Zde projednáváme co se jinam nehodí.

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Nabucadnesar
Příspěvky: 1
Registrován: 02 pro 2019, 19:33

Autobaterie

Příspěvek od Nabucadnesar »

Zdravím, rád bych se zeptal zde mezi fundovanými uživateli Astry...
Mám 1,5 roku starý Sports tourer 1.4, 74 kW.
Včera jsem s ním najezdil během večera cca 40 km. Dnes k večeru už nefungoval ani central. Jelikož ještě světla a interiér měl snahu alespoň zareagovat, zřejmě úplně umřela baterka. Kuna ani žádný jiný hlodavec v tom není.
Do auta jsem se dostal klasickým mechanickým otevřením, ovšem kufr mám naložený, takže k baterce to bude asi oříšek.

Dotaz tedy zní... Má s tímto někdo zkušenost? Jak to řešit? V rámci záruky? Nechce se mi spoléhat, že mě po dobití někde nechá ve štychu.

Díky za rady.
Reklama
 

Uživatelský avatar
mfilip
Příspěvky: 282
Registrován: 06 kvě 2017, 10:21

Re: Autobaterie

Příspěvek od mfilip »

Neni to uplne k tematu, ale Astra ma autobaterii v kufru?

Osobne bych to ale resil s prodejcem, kde jsi auto koupil. Na autobaterii mas klasickou zaruku 2 roky, takze pokud na ni zjisti vadu, napriklad vyzkratovany clanek a meli by to byt schopni odhalit a v ramci zaruky ti ji vymenit. Ale samozrejme baterie muze byt v poradku a ty mas problem nekde jinde, treba v dobijeni, to by ti ale mela signalizovat kontrolka. Nebo ti ji vybil nejaky spotrebic, nenechal sis tam neco v posledni dobe instalovat? Mne napriklad spatny kontakt na osvetleni kufru vybil baterii behem noci na jinem aute. Opet, mas to v zaruce, takze resit s prodejcem. Nepredpokladam teda, ze mas auto se S/S a nemas tam AGM baterii, ale klasickou, ktera by takto mohla po tak kratke dobe odejit.
Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex A20DTE MR2015
Uživatelský avatar
Colommbo
Příspěvky: 1772
Registrován: 01 úno 2012, 09:35
Bydliště: kutnohorskokolínské pohraničí

Re: Autobaterie

Příspěvek od Colommbo »

Nemá Astra K už náhodou systém "inteligentního dobíjení"...? U normálních aut alternátor dobíjí po celou dobu, kdy je motor v chodu, zatímco tahle novinka dobíjí pouze při brzdění motorem a za určitých okolností (vnějších podmínek) to nemusí stačit... Není to v pravém slova smyslu chyba, spíš vlastnost systému.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Uživatelský avatar
mfilip
Příspěvky: 282
Registrován: 06 kvě 2017, 10:21

Re: Autobaterie

Příspěvek od mfilip »

Pokud ma S/S tak inteligentni dobijeni zcela jiste ma, ale zas tak blbe to dobijeni neni, aby nechalo vybit baterii a rozhodne by baterka kvuli toho nemla odejit po 1.5 letech.
To inteligentni nabijeni ve zkratce, obecne, nabiji baterii pri akceleraci ci jizde pouze pri poklesu jeji kapacity pod 70-80%, kvuli emisim, jinak pri brzdeni motorem ji nabiji i nad tuto hranici.
Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex A20DTE MR2015
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Pokec“