Samovolné vypínání motoru-eletriky

2003+

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
matyfek
Příspěvky: 10
Registrován: 24 srp 2013, 23:12

Samovolné vypínání motoru-eletriky

Příspěvek od matyfek »

Ahoj,
mám Merivu r.2005, 1.4 benzín. cca 130tkm a řeším problém s motorem-elektrikou, jde o následující:

Za jízdy samovolně zhasne motor a panel řidiče (všechny budíky jsou mrtvé), svítí pouze počítadlo kilometrů. Nejde pak nastartovat (myslím, že podle zvuku tam pumpa nejde). Chvíli (cca do 3 minut) počkám a naskočí celý panel, rozsvítí se kontrolky jako při běžném startu, zhasnou a nastartuji. Ujedu třeba jen 100 metrů a totéž, na jiný pokus s tím najedu 5 km a pak se teprve stane.

Diagnostika (zkoušel mechanich s nějakým Boschem - běžně mi to s tím diagnostikoval), neukazuje vůbec nic.

Neřešil jste někdo něco podobného?

Díky a hezký den.
Reklama
 

Morave
Příspěvky: 1
Registrován: 23 led 2019, 22:41

Re: Samovolné vypínání motoru-eletriky

Příspěvek od Morave »

Ahoj, něco podobného tu mám, ale bohužel ti nepomůžu. Sám to ještě nemám vyřešené. Meriva B r.v. 2017. Čas od času se projeví výpadky elektriky, zhasne audio, podsvícení, světla... Většinou je to tak vteřina, někdy 10 vteřin. Delší to ještě nebylo. Při těch delších výpadcích je slyšet nepravidelný chod motoru, asi tam občas nejde jiskra.
Někdy to udělá při rozjezdu, jindy když dám blinkr či rozsvítím světla.
V servisu se nic neprojevilo, dělá to jen někdy. Tak zkontrolovali a podotahovali ukostření a hlavní kabely. Nějakou dobu byl klid (asi 2 měsíce), teď to začalo zas. Umístil jsem palubní kameru tak, aby natáčela palubovku. Mám to nahrané, tak aspoň v servisu uvidí, že si to nevymýšlím.

Jsem zvědavý, jestli se s tím setkal ještě někdo další.
matyfek
Příspěvky: 10
Registrován: 24 srp 2013, 23:12

Re: Samovolné vypínání motoru-eletriky

Příspěvek od matyfek »

Zdravím Vás,
záhada byla vyřešena - takže se s vámi podělím o zkušenost.

Potíže s výpadky elektriky pocházely od elektrického relátka. Na tomto modelu jsou umístěna v podstatě skoro za palubovkou, ale musí se tam lézt přes motor. Je jich tam více. Takže diagnostika byla možná jenom manuálně - jednotlivě je odpojit a zkoušet. Samozřejmě to bylo to poslední :-).

Když se odpojilo, zůstanou svítit světla, ale celá palubovka je mrtvá....

Tak snad Vám to někdy pomůže.
kamek
Příspěvky: 1
Registrován: 06 zář 2020, 13:12

Re: Samovolné vypínání motoru-eletriky

Příspěvek od kamek »

Zdravim
Mam merivu 1,6 benzín a taky se za jízdy vypne motor. Rozsvítí se trojuhelnik na pravo v palubovce a motor zhasne i s budíky. Počkam chvíli a pak to zase par km jede. Na druhý den po určitych km zase vypne motor.
Řídíci jednotku jsem poslal do Oplu a je v naprostém pořádku.
Diagnostika píše ABS nekomunikuje s řídící jednotkou.
Nevíte nahodou kde je chyba? Co tam může byt pokažené? Chtěl jsem se zeptat tady na forum než pojedu do oplu servis.
Díky za radu
Praetorian
Příspěvky: 1
Registrován: 03 lis 2020, 17:58

Re: Samovolné vypínání motoru-eletriky

Příspěvek od Praetorian »

Zdravim.kupil som pred dvoma tyzdnami opel meriva B r.v. 2012. 1.4 benzin+lpg. po zhruba 1000km mi zacal vypinat motor.nic prijemne v Bratislave v zapche na krizovatke ked vam zhasne motor.nejde riadenie.brzdy. volal som do aaa auto ale chceli si nechat auto na mesiac ze sa potom ozvu ci si to mam opravit sam alebo to opravia oni.kedze som kurier toto som si nemohol dovoli.dnes mi to v meste zhaslo 3x . neslo nastartovat cca 5 minut. ked auto zastalo zostalo svietit - motor,TC,ESP. vyguglil som ze to bude snimac klukoveho hriadela alebo vacky. isiel som ale na diagnostiku a tam povedali ze motor chybu nema.ze tam je chyba trakcie.co presne mi nepovedali.na otazku kolko stoji oprava mi povedali - to tazko povedat.takze som sa nic nedozvedel.chyby vraj niesu trvale lebo isli vymazat.jedine co som teraz nasiel ako vypnem TC a ESP kedze toto sposobovalo problem.skusim zajtra pojazdit a uvidim ci to bolo ono alebo nie.
Odpovědět

Zpět na „Meriva“