trhnutie pri akceleracii

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
astrak
Příspěvky: 62
Registrován: 07 dub 2016, 21:53

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od astrak »

podla mna to ma suvis s nastavenim koli emisiam a to bude mozno aj dovod preco to este nepriznali. Faktom je ze to robi rozne - takmer nemozne nasimulovat pretoze clovek nikdy nevie co aktualne soft vyhodnocuje. Aj to tutlanie celej veci je viac ako divne. Potom co som ja astru vratil predajcovi (tiez za nestandartnych okolnosti) som ziadal aby ma informovali kedy zavadu odstrania, povedal ze ok - pri poslednom tel. povedal ze zavada odstranena neni, ale auta sa skvelo predavaju a neni dovod nic extra riesit :))) Cize maju tam tazku situaciu. Inak si myslim ze kopu ludi si nestazuje, pripadne nevie o chybe a fakt mnoho aut su firemne auta.
opel astra k inovation 150k
Reklama
 

Uživatelský avatar
yggdrasilsk
Příspěvky: 164
Registrován: 28 dub 2016, 14:20

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od yggdrasilsk »

ja nechapem prečo to automat nerobí....toto je alfa a omega problému. Dnes som siel na 5ke a mal som 2100 otacok a ono mi to ukazalo, že mam podradiť. Urobil som to a mozno som sa vyhol cuknutiu ktovie...
VW Golf 6 Variant 1.6 TDi
Opel Astra-K ST Inovation 1.4T už doma
shagg
Příspěvky: 39
Registrován: 13 úno 2017, 23:37

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od shagg »

Automat zřejmě míň spoléhá na pružnost motoru a hyperaktivně řadí. Ale pokud se ten problém v motoru nějak vyvíjí (někde roste nějaká vrstva, a/nebo se někde naopak narušuje nějaký povrch), tak se problém může díky automatu projevit až později, tedy po uplynutí záruky. Takže ani automat nemusí být výhra. Spíš mě zaráží, že někomu to skáče už od prvních kilometrů. I to by šlo vysvětlit zmetkovým vstřikovačem (stačil by jeden). No, jsem zvědavý co to nakonec bude. Jestli se to dozvíme. Teorie nevhodně namíchané nebo špatně rozptýlené směsi v některých režimech jízdy je docela uvěřitelná, ale že by na to nepřišli při testování? Leda že by testovací jezdci řadili stejně aktivně jako automat...
Uživatelský avatar
Petr25
Příspěvky: 245
Registrován: 01 bře 2016, 17:53

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od Petr25 »

mattonecz píše:Včera skoro 300 km. Cesta Praha->Jihlava, cestou tam auto vůbec nejelo, ale postupně se to zlepšovalo. Cestou zpět už jelo pěkně. Tak mám podezření jestli to není tim že se ucpávaj ty vstřiky nebo tak něco a při větší zátěži se to pročistí. Něco v tom smyslu psal Sladas.
Přes týden jen popojíždím v Praze takže by se to mohlo zanášet jak diesel..
Pokud vůbec nejelo, tak mazej na diagnostiku ;)
Opel Astra K 1.4Turbo 92kw Innovation
Uživatelský avatar
mattonecz
Moderátor
Příspěvky: 2267
Registrován: 06 čer 2016, 16:19
Bydliště: Praha

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od mattonecz »

Tak já mel taky natankovano Tank ONO :D
V jihlave sem tankoval omv to taky mohlo pomoct
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
sladas opc
Příspěvky: 1026
Registrován: 08 bře 2011, 10:26

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od sladas opc »

shagg píše:Automat zřejmě míň spoléhá na pružnost motoru a hyperaktivně řadí. Ale pokud se ten problém v motoru nějak vyvíjí (někde roste nějaká vrstva, a/nebo se někde naopak narušuje nějaký povrch), tak se problém může díky automatu projevit až později, tedy po uplynutí záruky. Takže ani automat nemusí být výhra. Spíš mě zaráží, že někomu to skáče už od prvních kilometrů. I to by šlo vysvětlit zmetkovým vstřikovačem (stačil by jeden). No, jsem zvědavý co to nakonec bude. Jestli se to dozvíme. Teorie nevhodně namíchané nebo špatně rozptýlené směsi v některých režimech jízdy je docela uvěřitelná, ale že by na to nepřišli při testování? Leda že by testovací jezdci řadili stejně aktivně jako automat...

tak spatne rozptylena smes v kombinaci se spatnym softem by davala rozum..ze to dela jen v nekterych otackach pri pudkem zrychleni..ale zas ze petrovi pomohla nebo doslova odstranila se zavada vymenou pistu je taky zahadna..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Uživatelský avatar
im8
Příspěvky: 3
Registrován: 25 úno 2017, 14:45

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od im8 »

Už tady tuto debatu sleduji cca 1/2 roku a je klidně možné, že to bude dělat jen zlomek aut. S Astrou jezdí žena (má ji od 12/2016), počkal jsem, až bude mít cca 3.500 km a trochu jsem to auto o víkendu potrápil. Trochu dost. :) Výsledek – nic. Ani jednou to netrhlo. Žena tankuje u Benziny klasickou 95.
Možná je to pouze o čekání, nebo to opravdu dělá jedno auto ze sta a ti méně šťastní z nás pak hledají, kde můžou, a sejdou se tady na fóru. Být to v pohodě, nemáme asi důvod to tady pitvat.
Je téměř jisté, že s tím žena jezdila celou tu dobu docela piánko, takže se to auto i "zajelo" takovým klidným způsobem a jestli tam elektronika něco hlídá, neměla a nemá důvod to házet do nějakého emergency módu.
V každém případě budu všem trhajícím držet palce, aby to ti výměnkáři v servisech konečně našli a nám ostatním, aby se jim to vyhnulo. Tohle je závada, která dokáže akorát nas*at...
Opel Astra K, MY 2017, 1,4 T 92 kW, Innovation
jardaastra
Příspěvky: 218
Registrován: 19 led 2017, 11:38

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od jardaastra »

Auto mám také dodáno 12/2016 a trhá to.Teď byl týden klid a dneska ráno trhání odpoledne zase nic.Tak si vyberte úžasná závada. Vyzkouším ještě nějaký ten slavný 100 oktanovy benzin. Pochybuji že to bude mít vliv.Předtím sem jezdil na Natural 95+ VIF

OPEL Astra St Enjoy 1,4 92Kw
Uživatelský avatar
im8
Příspěvky: 3
Registrován: 25 úno 2017, 14:45

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od im8 »

Je divné, že se tady nedokážete(me) shodnout na okolnostech. Nechce se mi věřit, že by to každému cukalo z jiného důvodu. Já něco podobného zažívám ve svojí XC70 D5, když se spustí regenerace filtru pevných částic. Auto ztratí výkon, což je zvláště citelné když chci někoho předjet a kicknu plyn do podlahy. Ten rozdíl výkonu je značný. Jakoby se něco podobného dělo i v benzínové oplácké 1,4. Někdo, kdo rozumí motorům a přemýšlí hlavou, by to snad mohl odhadnout. Já to bohužel nejsem. ;)
Opel Astra K, MY 2017, 1,4 T 92 kW, Innovation
sladas opc
Příspěvky: 1026
Registrován: 08 bře 2011, 10:26

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od sladas opc »

regenerace filtru a ztrata vykonu u tevho volva je trosku neco jineho nez to co se tyka tohoto problemu..tady ten problem se projevuje cukanim a zvlastnim trhanim pri zrychlovani.jedine co se myslim da vyloucit je to ze benzinem to nebude je totiz nepravdepodobne ze by tolik lidi natankovalo vadnej benzin a navic kazdej z nas asi uz tankoval vse mozne..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“