Opel Astra sport tourer combi spojka problém

2015+

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Fosakk

Opel Astra sport tourer combi spojka problém

Příspěvek od Fosakk »

Zdravím. Měl bych dotaz ohledně spojky Opel Astra sports tourer combi 1,4 turbo benzín 125 koní. Spojka funguje nádherně ale občas se stane že se mi Při sešlápnutí propadne pedál a musím ho zvednout ručně zpět nebo mu pomoci nohou pak funguje dál normálně dělá to hlavně když je v létě teplo teď když je chladno tak to dělá jednou maximálně dvakrát za den poradíte někdo co s tím.
Reklama

tominomiki

Re: Opel Astra sport tourer combi spojka problém

Příspěvek od tominomiki »

Riesil som to v r.2019, auto uz po zaruke, ale len 2mesiace. Diesle na to mali zvolavacku a ja som do toho nepatril (benzin). Pisal som priamo importerovi a on to riesil so servisom a urobili mi to vtedy este v ramci zaruky. Ale po tak dlhom case uz neviem ako pochodis...
Fosakk

Příspěvek od Fosakk »

No mě dva měsíce po záruce odešel motor byly prasklé dva písty a taky to neuznali takže jsem měl najeto 60 000 km a motor oprava stál 58. Spíš bych potřeboval poradit co s tou spojkou že ten pedál dělá tyhle ty divné věci.
pete01

Příspěvek od pete01 »

Fosakk píše: 22 říj 2025, 16:46 Zdravím. Měl bych dotaz ohledně spojky Opel Astra sports tourer combi 1,4 turbo benzín 125 koní. Spojka funguje nádherně ale občas se stane že se mi Při sešlápnutí propadne pedál a musím ho zvednout ručně zpět nebo mu pomoci nohou pak funguje dál normálně dělá to hlavně když je v létě teplo teď když je chladno tak to dělá jednou maximálně dvakrát za den poradíte někdo co s tím.
Ja som to riešil teraz .
Auto privezené zo servisu (OPEL Swam Košice ) v piatok 24.10.2025.
Mám Astra K , ST , manual, 125 K. r.v. 2017 , 138 000 km.
Vymenené hlavný valec , pomocný valec a kompletná spojková sada . Dvojhmotný zotr. meniť netrebalo.
Cena 1125 €.

Začalo to ako u teba. Po zošliapnutí sa pedál niekedy nevrátil.
Potom začala tiecť brzdová kvapalina .
Najskôr mi vymenili hlavný spojkový valec ( odtiaľ tiekla brzdová kvapaliva ) a komplet spojkovú sadu. Treba demontovať - rozpojiť motor a prevodovku.
Po 3 týždňoch sa to zopakovalo .
Tak vymenili aj pomocný valček - ten je na pedáli spojky .
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Celkem problem kdyz ten motor ma docela malo najeto :roll:
Odpovědět

Zpět na „Astra K“