Insignia B - pomoc s vyberom
Moderátor: Moderátoři
Insignia B - pomoc s vyberom
Ahojte, pokukujem po novom aute a narazil som okrem ineho aj na Insigniu B. Potreboval by som vsak pomoct so spravnym vyberom, verim ze sa tu najde niekto so skusenostami.
Snazil som sa hladanim po internete zistit co najviac informacii o dieslovych motoroch, ale mam v tom trocha chaos... Na zaciatok poviem, ze hladam diesel (mame aj druhe benzinove auto na nakupy po meste a pod.)
Moja predstava je Insignia B niekde okolo roku 2018 a novsie s najazdom niekde okolo 100-150k km a urcite s automatom.
1) tie verzie 1,5 90KW - toto mi pride, ze to je dost maly vykon na take velke auto + je to 3valec. Mate niekto skusenost s vykonom, je to dostacujuce? Alebo to naozaj nema vyznam vobec?
2) potom som pokukoval po 2,0 125/128kw - toto mi pride dostatocny vykon - ide o 4valec
3) verzia 1,6 100KW - vykonovo by mohol byt hadam OK alebo?
A teraz otazky na porovnanie:
- naco si dat u tych roznych verziach pozor?
- ako je to s rozvodmi/retazami? Niesom si vobec isty co kde je a s akymi nakladmi na tento vacsi servis ratat?
- vseobecne ake mate skusenosti a co by ste odporucili? Naco davat pozor?
Pripadne potom na zaver, ako je natom Astra K 90kw - ak by som to bral ako alternativu, otazka ci pri Astre je tych 90KW dost.
Vdaka za pomoc.
Snazil som sa hladanim po internete zistit co najviac informacii o dieslovych motoroch, ale mam v tom trocha chaos... Na zaciatok poviem, ze hladam diesel (mame aj druhe benzinove auto na nakupy po meste a pod.)
Moja predstava je Insignia B niekde okolo roku 2018 a novsie s najazdom niekde okolo 100-150k km a urcite s automatom.
1) tie verzie 1,5 90KW - toto mi pride, ze to je dost maly vykon na take velke auto + je to 3valec. Mate niekto skusenost s vykonom, je to dostacujuce? Alebo to naozaj nema vyznam vobec?
2) potom som pokukoval po 2,0 125/128kw - toto mi pride dostatocny vykon - ide o 4valec
3) verzia 1,6 100KW - vykonovo by mohol byt hadam OK alebo?
A teraz otazky na porovnanie:
- naco si dat u tych roznych verziach pozor?
- ako je to s rozvodmi/retazami? Niesom si vobec isty co kde je a s akymi nakladmi na tento vacsi servis ratat?
- vseobecne ake mate skusenosti a co by ste odporucili? Naco davat pozor?
Pripadne potom na zaver, ako je natom Astra K 90kw - ak by som to bral ako alternativu, otazka ci pri Astre je tych 90KW dost.
Vdaka za pomoc.
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Insignia B - pomoc s vyberom
Nevlastním Insignii, ale o značku Opel se zajímám bezmála 25 let.
Co vím, tak bych doporučil se vyhnout naftovému motoru 2.0 ( F20DVH ) 118kW/174k a to s tohoto důvodu, jinak montován od 03/2020. Proto bych volil motor 2.0 (B20DTH ), ten je zcela v pohodě.
Celkově intervaly rozvodů jsou zde stanoveny na 150 000 km. Více info na mém webu
Já bych doporučil se vyhnout verzi 4x4 pokud to není opravdu potřeba, předešlí majitel to ne vždy udělá správně servis a pak nastanou starosti.
Testoval jsme Insignii 2x a to 1.5 Turbo benzín a 2.0 CDTi 170k, obě s manuálem a neměl jsme co vytknout. Ono je to vždy o tom očekává řidič, zda je to pohodář, nebo chce jezdit svižně pořád.
POZOR – Základní informace: Opel Insignie B s motorem 2.0 CDTI (174k) s označením F20DVH ve skutečnosti spotřebuje více oleje než jiné motory. Tento motor nemá nic společného se svým předchůdcem 2.0 CDTI (170k) pod označením B20DTH, který bezproblémový. Tento nový motor je postaven trochu jinak, aby byl schopen plnit nové přísné EURO normy, tak se přistoupilo k jiným řešením. Opel dokonce nechal provést svolávací akci modelu Opel Insignie. Automobilka OPEL oficiálně napsala autorizovaným prodejcům, aby majitele upozornili na pravidelné kontroly hladiny oleje. Tento „informační dopis“ dostal každý majitel od prodejce, u kterého auto koupil, případně při koupi vozu. Motor s normou EURO 6d je zjevně natolik ořezaný na účinnosti, snížení ztrát vnitřním třením, hodnoty CO2 atd., že toho lze dosáhnout pouze s extrémně řídkým olejem 0W-20.
Příčina:
Bohužel vynechali senzor v olejové vaně, u motoru, což by normálně hlásilo nízkou hladinu motorového oleje, pokud by hladina klesla na minimum.
Následky:
Již došlo k několika poškozením turbodmychadla v důsledku nedostatečného mazání. Jakmile se při prohlídce olejové vany najdou mosazné hobliny, které je třeba za tímto účelem odstranit, nestačí již výměna turbodmychadla, ale Opel pak předepíše výměnu motoru.
Spotřebu oleje:
Podle diskuzí na různých fórech po Evropě jsem vypočítal spotřebu motorového oleje mezi 0,1 – 0,2 lit. na 1000 km. Většinou uživatelé tohoto motoru píší o spotřebě 1 litr oleje na 8500 – 10 000km.
Co vím, tak bych doporučil se vyhnout naftovému motoru 2.0 ( F20DVH ) 118kW/174k a to s tohoto důvodu, jinak montován od 03/2020. Proto bych volil motor 2.0 (B20DTH ), ten je zcela v pohodě.
Celkově intervaly rozvodů jsou zde stanoveny na 150 000 km. Více info na mém webu
Kód: Vybrat vše
https://astra-rasag.cz/?page_id=6500Testoval jsme Insignii 2x a to 1.5 Turbo benzín a 2.0 CDTi 170k, obě s manuálem a neměl jsme co vytknout. Ono je to vždy o tom očekává řidič, zda je to pohodář, nebo chce jezdit svižně pořád.
POZOR – Základní informace: Opel Insignie B s motorem 2.0 CDTI (174k) s označením F20DVH ve skutečnosti spotřebuje více oleje než jiné motory. Tento motor nemá nic společného se svým předchůdcem 2.0 CDTI (170k) pod označením B20DTH, který bezproblémový. Tento nový motor je postaven trochu jinak, aby byl schopen plnit nové přísné EURO normy, tak se přistoupilo k jiným řešením. Opel dokonce nechal provést svolávací akci modelu Opel Insignie. Automobilka OPEL oficiálně napsala autorizovaným prodejcům, aby majitele upozornili na pravidelné kontroly hladiny oleje. Tento „informační dopis“ dostal každý majitel od prodejce, u kterého auto koupil, případně při koupi vozu. Motor s normou EURO 6d je zjevně natolik ořezaný na účinnosti, snížení ztrát vnitřním třením, hodnoty CO2 atd., že toho lze dosáhnout pouze s extrémně řídkým olejem 0W-20.
Příčina:
Bohužel vynechali senzor v olejové vaně, u motoru, což by normálně hlásilo nízkou hladinu motorového oleje, pokud by hladina klesla na minimum.
Následky:
Již došlo k několika poškozením turbodmychadla v důsledku nedostatečného mazání. Jakmile se při prohlídce olejové vany najdou mosazné hobliny, které je třeba za tímto účelem odstranit, nestačí již výměna turbodmychadla, ale Opel pak předepíše výměnu motoru.
Spotřebu oleje:
Podle diskuzí na různých fórech po Evropě jsem vypočítal spotřebu motorového oleje mezi 0,1 – 0,2 lit. na 1000 km. Většinou uživatelé tohoto motoru píší o spotřebě 1 litr oleje na 8500 – 10 000km.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Spotřeba oleje litr na 10tis.km není smrtelná záležitost, dva litry už jsou k zamyšlení...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Ahojte dakujem za odpovede. Pozrel som si aj tvoju stranku a informacie. Pomohlo mi to urcite no stale mi ostavaju nejake otvorene otazky. Kedze je pre mna volba diesel a automat, tak mi z toho vychadza :
1) 1.6 CDTI 136k, alebo 2.0 CDTI 170k
2) jeden ma retaz, druhy remen - za vas je spolahlivejsie co zo skusenosti ludi?
3) pri tej 1.6 - staci to? Stale mi to pride, ci tych 100KW je dost na take velke auto.
Niesom ziaden pretekar, len zas nechcem skoncit s autom kde sa budem bat predbehnut ked to bude treba
Vdaka.
2) jeden ma retaz, druhy remen - za vas je spolahlivejsie co zo skusenosti ludi?
3) pri tej 1.6 - staci to? Stale mi to pride, ci tych 100KW je dost na take velke auto.
Niesom ziaden pretekar, len zas nechcem skoncit s autom kde sa budem bat predbehnut ked to bude treba
Vdaka.
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, ale zde je problém, že tam není čidlo a může dojít k zadření motoru. Nechápu proč to tak udělali, jde o pár korun navíc to čidlo tam dát.Colommbo píše: 26 led 2026, 15:40 Spotřeba oleje litr na 10tis.km není smrtelná záležitost, dva litry už jsou k zamyšlení...
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych tedy šel do 2.0 CDTi 170k a to nejsem taky závoďák. ta 1.6 CDTi není špatná, ale dost trpí na rozvody a právě uvedený řetěz tolik nevydrží a dělá problematiku (praskají vodící lišty řetězu). Výměna řetězu na 1.6 CDTi a jeho výměna dnes cenově stojí cca okolo 30 000Kč. Myslím si že 2.0 CDTi na tom bude cenově lepší.Bendo píše: 27 led 2026, 11:17 Ahojte dakujem za odpovede. Pozrel som si aj tvoju stranku a informacie. Pomohlo mi to urcite no stale mi ostavaju nejake otvorene otazky. Kedze je pre mna volba diesel a automat, tak mi z toho vychadza :
Niesom ziaden pretekar, len zas nechcem skoncit s autom kde sa budem bat predbehnut ked to bude treba![]()
Vdaka.
Za mě je spolehlivější 2.0 CDTi
Zda 1.6 CDTi stačí na takové auto, to netuším, neměl jsme tu možnost otestovat. Tento motor jsme testoval v Astře K a tam mi to připadalo OK.
Astra - R@SAG píše: 27 led 2026, 14:07Já bych tedy šel do 2.0 CDTi 170k a to nejsem taky závoďák. ta 1.6 CDTi není špatná, ale dost trpí na rozvody a právě uvedený řetěz tolik nevydrží a dělá problematiku (praskají vodící lišty řetězu). Výměna řetězu na 1.6 CDTi a jeho výměna dnes cenově stojí cca okolo 30 000Kč. Myslím si že 2.0 CDTi na tom bude cenově lepší.Bendo píše: 27 led 2026, 11:17 Ahojte dakujem za odpovede. Pozrel som si aj tvoju stranku a informacie. Pomohlo mi to urcite no stale mi ostavaju nejake otvorene otazky. Kedze je pre mna volba diesel a automat, tak mi z toho vychadza :
Niesom ziaden pretekar, len zas nechcem skoncit s autom kde sa budem bat predbehnut ked to bude treba![]()
Vdaka.
Za mě je spolehlivější 2.0 CDTi![]()
.
Zda 1.6 CDTi stačí na takové auto, to netuším, neměl jsme tu možnost otestovat. Tento motor jsme testoval v Astře K a tam mi to připadalo OK.
Dakujem este raz aj mne to aktualne vychadza tak ze ten 2,0 170k bude najlepsia volba... nejdem kupovat hned tak este porozmyslam a uvidime ci najdem nieco zaujimave. Zvazoval som aj Astru K, ale viac sa mi paci Insignia
Nejdulezitejsi pro vyber je jak casto a jak na dlouhy trasy budes Insignii pouzivat. Jestli s ni budes litat dlouhy trasy a proste toho dyzla chces, tak jedine 2.0 125 kW, eventuelne jeste 2.0 128 kW. Od trivalce 1.5 ruce pryc jakoz i od 1.6 100 kW! Pokud nebudes jezdit dlouhy trasy a tvuj rocni najezd nebude nijak velky, tak zvol benzina. Vyhnes se ev. pozdejsim problemu s DPF, EGRem, vstrikama apod. Pokud nebudes celou zimu jezdit po horach, tak od ctyrkolky take ruce pryc. Funguje to skvele, ale jak se to posere, tak je oprava/vymena kurva draha zalezitost. Co se tyce spotreby 2.0 125 kW (128 kW), tak to ti vic poreferuje nekdo kdo tenhle motor jezdi. Nekdo to umi za 6 litru, nekdo za 8 litru. Nejlepsi variantou co se tyce motoru jsou benziny 1.5 (103 kW, 121 kW) a 1.6 147 kW. Pokud by jsi chtel dvoulitr, tak se ale musis pripravit na vyssi spotrebu! Jestli automat nebo manual je opet na tvojem zvazeni. U manualu by snad problem byt nemusel, u automatu jak u jakeho. Ja mam Insu ST 1.5 121 kW v automatu, tak ti muzu podat detailnejsi info o tom jak to maka. Jaky jsou v praxi diesely necham na nekom jinym:-)