Zase nám uplynul nějaký čas, tak si dovolím malý reportík.
Jak jsem tu už psal, Kugu si teď vzala manželka a já jezdím Explorerem. Nájezd Exploreru tak celkem znatelně roste, zatímco Kuga nabírá kilometry pomaleji

.
Explorer tak už překonal 19.000 km a musím říct, že až na pár asistentů, ze kterých lezu po zdi (což je ovšem více problém současné produkce než jednotlivých aut) je to fakt příjemné auto se kterým se dobře jezdí. Pohon na zadek umožnil neuvěřitelný rejd a baterka v podlaze krásně snižuje těžiště. Fakt příjemné auto.
Kuga má sice nastavený servisní interval 30.000 km/2 roky, ale umí si říct o výměnu pouze oleje. Co jsem se tak bavil s lidmi od FORDu, tak málokterá Kuga HEV/PHEV si nechá olejovou náplň déle než 20.000 km. Takže jsem dospěl k závěru, že výměna zhruba uprostřed intervalu bude rozumná. Došlo na ní v sobotu při nájezdu 17.093 km a v autorizovaném servisu to vyšlo komplet Kč 6.393,-- vč. DPH (5,4 litru oleje, filtr, těsnění, práce). Největší fičák měli s vynulováním intervalu - sobotní obsazení dílny je logicky slabší než v pracovní dny a AutoPalace Spořilov dělá spoustu značek - zrovna neměl směnu nikdo z FORDu

. Jak to vyřešili nevím, třeba nápovědou po telefonu, ale interval vynulovali a vše OK.
Takže sečteno - sluníčko svítí, elektriku nám vyrábí, my na ní vesele jezdíme. Jedinou "závadou" jsou občas zlobící přední parkovací čidla na Kuze, ale to při množství mrtvého hmyzu není zas tak překvapivé

.
27. (FORD 2.) Kuga Active X PHEV
26. (FORD 1.) Explorer