Fiona & Ruby

Ukažte ostatním vaše auto

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Herr Blitz

Re: Fiona & Ruby

Příspěvek od Herr Blitz »

Tenhle "bobek" má na délku skoro 4,5 metru, na šířku vč. zrcátek přes 2 metry, výšku 1,63 metru při vlastní váze 1,9 tuny (max. tech. hmotnost je 2,5 tuny).
A to je z aut postavených na tomhle konstrukčním základu nejmenší :shock: ...

To, co propálíš, je cena za jistotu a záruku. Měl jsem hodně ojetin, a většina mě na opravách stála vlastně to, co u nového propálím na poklesu hodnoty. Úplně jiný rozměr to pak dostává, když auta točíš v nějakém rozumném intervalu (řekněme 4 roky).
Ekonomicky je asi top kupovat roční až dvouletá auta a poslat je dál zhruba ve 4 letech věku - největší propad ceny odnese první majitel, mezi druhým a čtvrtým rokem je pokles hodnoty pomalý a přitom pořád je auto v záruce, takže nehrozí nečekané náklady na zásadní opravy.
Ale já prostě preferuju voňavku - jeden můj kamarád to definoval jako fóbii z cizího zadku :lol: . Něco na tom bude - sedačka řidiče je prostě moje, tam snesu maximálně ještě manželku ;) .
27. (FORD 2.) Kuga Active X PHEV
26. (FORD 1.) Explorer
Reklama

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Ty jsi extrem, ja mam v okoli hodne lidi, kteri, vcetne me, dali za auto balik a rozhodne nemame na to, ho po par letech prodat a kupovat zas nove, kdyz jsem jeste nesplatil to stare/nove :)
Herr Blitz

Příspěvek od Herr Blitz »

Zase nám uplynul nějaký čas, tak si dovolím malý reportík.

Jak jsem tu už psal, Kugu si teď vzala manželka a já jezdím Explorerem. Nájezd Exploreru tak celkem znatelně roste, zatímco Kuga nabírá kilometry pomaleji :wink: .
Explorer tak už překonal 19.000 km a musím říct, že až na pár asistentů, ze kterých lezu po zdi (což je ovšem více problém současné produkce než jednotlivých aut) je to fakt příjemné auto se kterým se dobře jezdí. Pohon na zadek umožnil neuvěřitelný rejd a baterka v podlaze krásně snižuje těžiště. Fakt příjemné auto.
Kuga má sice nastavený servisní interval 30.000 km/2 roky, ale umí si říct o výměnu pouze oleje. Co jsem se tak bavil s lidmi od FORDu, tak málokterá Kuga HEV/PHEV si nechá olejovou náplň déle než 20.000 km. Takže jsem dospěl k závěru, že výměna zhruba uprostřed intervalu bude rozumná. Došlo na ní v sobotu při nájezdu 17.093 km a v autorizovaném servisu to vyšlo komplet Kč 6.393,-- vč. DPH (5,4 litru oleje, filtr, těsnění, práce). Největší fičák měli s vynulováním intervalu - sobotní obsazení dílny je logicky slabší než v pracovní dny a AutoPalace Spořilov dělá spoustu značek - zrovna neměl směnu nikdo z FORDu :mrgreen: . Jak to vyřešili nevím, třeba nápovědou po telefonu, ale interval vynulovali a vše OK.

Takže sečteno - sluníčko svítí, elektriku nám vyrábí, my na ní vesele jezdíme. Jedinou "závadou" jsou občas zlobící přední parkovací čidla na Kuze, ale to při množství mrtvého hmyzu není zas tak překvapivé :lol: .
27. (FORD 2.) Kuga Active X PHEV
26. (FORD 1.) Explorer
Odpovědět

Zpět na „Vaše auta / Club cars“