Baltik - Astra F 99' X16SZR
Moderátor: Moderátoři
Re: Baltik - Astra F 99' X16SZR
H1 -  Excelite H1 NIGHT VISION 55W 
Koupil jsem i nové gumy na brzdu,spojku. Jsou stejné, ORIGINAL IMPERIUM 31315
Zadní plato do černa.

Koupil jsem i nové gumy na brzdu,spojku. Jsou stejné, ORIGINAL IMPERIUM 31315
Zadní plato do černa.
- F_X16SZR 99'' - Classic
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
- Reklama
Sehnal jsem kola Borbet, středová díra 57.1 oproti náboji 56.6, ale rozdíl půl milimetru zanedbatelný. Takový plecháč měl větší vůli na náboji.
Etčko 42, o 4mm vystouply ven.
Rovnat nebylo třeba, nechal jsem opískovat + prášková barva.

Etčko 42, o 4mm vystouply ven.
Rovnat nebylo třeba, nechal jsem opískovat + prášková barva.
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Z Ali jsem sehnal čepičky ventilků se znakem a středové znaky. Ventily taky nové, TR 525 MS černý hliník
Vylámal jsem si zuby na středových pokličkách, jsou plastové a barva, kterou dělali kola, není z RAL vzorníku, kvůli stříbra. Takže jsem pokličky stříkal sprejem a jak se dalo očekávat barvu, jsem netrefil. Není to ani možné. Při pohledu z boku ve stínu docela Ok, ale na slunci při přímem pohledu už se to leskne jinak.

Vylámal jsem si zuby na středových pokličkách, jsou plastové a barva, kterou dělali kola, není z RAL vzorníku, kvůli stříbra. Takže jsem pokličky stříkal sprejem a jak se dalo očekávat barvu, jsem netrefil. Není to ani možné. Při pohledu z boku ve stínu docela Ok, ale na slunci při přímem pohledu už se to leskne jinak.
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Zadní bubny sjeté až až, dlouhý chod pedálu i ručky.
Čelisti jsem použil z vraku, kde bylo dost "masa", bubny jsem dál nové BREMBO 14.4719.10

Čelisti jsem použil z vraku, kde bylo dost "masa", bubny jsem dál nové BREMBO 14.4719.10
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Úplně v prvním příspěvku tohoto tématu na straně 1 jsem řešil kontrolku motoru, která se začala rozsvěcovat po zaslepení EGR.
Na diagu jsem zjistil, že je to snímač klepání. Po zkoumání na fóru, jsem zjistil 2 věci. Je nutné ho dotáhnout přesně na moment, v mém případě 13NM a jen tak zvyczajně se snímač nekazí. Takže jsem z vraku zásob vytáhl druhý snímač, jel do servisu ho utáhnout a znovu na DIAG. beze změny.
Usoudil jsem, že to bude elektrikou. Vedou do něj 2 vodiče: 1. signál černočervený, 2. stínění, lanko je po pár cm od konektoru omotáno okolo signálního vodiče až ke konektoru ŘJ, kde se opět svede do samostatného vodiče.
V ŘJ je to bílý konektor = signál pin č.11, stínění č.15. Jde to snadno zjistit, oba vodiče jsou spojeny k sobě.
A ejhle, kostra rozpojena. Začal jsem kabel kuchat u motoru směrem od konektoru a po pár minutách bylo jasno.
Pin jsem vypíchl vypichovákem(mám sadu z aliexpres), kuchnul druhý konektor z vraku, odizoloval, přidal ještě nějaké stínění z dalšího kabelu pro snažší napojení, schoval do několika bužírek a složil.
FUNGUJE! Na diagnostice jdou vidět i hodnoty snímače 1-10, že by stupeň předstihu? Po přidání plynu to pěkně házelo různé hodnoty.
  Po přidání plynu to pěkně házelo různé hodnoty.

Na diagu jsem zjistil, že je to snímač klepání. Po zkoumání na fóru, jsem zjistil 2 věci. Je nutné ho dotáhnout přesně na moment, v mém případě 13NM a jen tak zvyczajně se snímač nekazí. Takže jsem z vraku zásob vytáhl druhý snímač, jel do servisu ho utáhnout a znovu na DIAG. beze změny.
Usoudil jsem, že to bude elektrikou. Vedou do něj 2 vodiče: 1. signál černočervený, 2. stínění, lanko je po pár cm od konektoru omotáno okolo signálního vodiče až ke konektoru ŘJ, kde se opět svede do samostatného vodiče.
V ŘJ je to bílý konektor = signál pin č.11, stínění č.15. Jde to snadno zjistit, oba vodiče jsou spojeny k sobě.
A ejhle, kostra rozpojena. Začal jsem kabel kuchat u motoru směrem od konektoru a po pár minutách bylo jasno.
Pin jsem vypíchl vypichovákem(mám sadu z aliexpres), kuchnul druhý konektor z vraku, odizoloval, přidal ještě nějaké stínění z dalšího kabelu pro snažší napojení, schoval do několika bužírek a složil.
FUNGUJE! Na diagnostice jdou vidět i hodnoty snímače 1-10, že by stupeň předstihu?
					Naposledy upravil(a) Baltik dne 23 čer 2020, 19:30, celkem upraveno 1 x.

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Sundání plastů pod oknem, čištění od bordelu, výměna filtru, kontrola/oprava konektorů topení + čištění rotoru stěrače. Nově přilepené těsnění na plastech.

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Odpor dobrý, aby né, dle faktury v papírech od auta byl kupován 2017. Ale z vraku mám taky nový odpor, který jsem kupoval 2018 + motor stěračů fungl, takže další plusový bodík, proč jsem si koupil stejné auto.

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Týden po STK začla téct pravá přední brzdová trubka.

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime
Material čistá měď, nemám ani ABS, nebojím se toho.
Neví někdo, co je tohle za kroužek u zadních bubnů? Nějaká bi-metal pojistka?

Neví někdo, co je tohle za kroužek u zadních bubnů? Nějaká bi-metal pojistka?
- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime

- F_X16SZR 97'' - Off
- Dedra 1.6 97" - Prime