Výměna předních tlumičů
Moderátor: Moderátoři
Výměna předních tlumičů
Ahoj. Chci vyměnit přední tlumič na 2.0 dti Zafiře, protože teče. Je třeba měnit oba dva přední? Auto má už 18 let a tak se mi nechce moc investovat. Díky za odpověď.
- Reklama
Re: Tlumiče
Ahoj! Tlumiče, podobně jako třeba pružiny či brzd. kotouče s destičkami, jsou považovány za párový orgán a mění se vždy obě strany současně. Rozhodnutí je na tobě. 

W124 E320 R6 Coupé 1994
Presne ako píše kolega, nechcel by som jazdiť autom s jedným novým tlmičom a druhým s 18 rokmi - ale nepíšeš nájazd. Pokiaľ to auto viac parkovalo na špalkách než jazdilo tak možno je to v poriadku.
Lacná varianta je ísť na vrakovište a tam odmontovať dva rovnaké z iného auta. Možno budú horšie než tie tvoje ale pravdepodobne rovnaké.
Lacná varianta je ísť na vrakovište a tam odmontovať dva rovnaké z iného auta. Možno budú horšie než tie tvoje ale pravdepodobne rovnaké.
Rozhodně vyměň oba, no po těch letech by to chtělo možná i všechny 4.
Já mám astru rok výroby 2005, najeto 230t a měnil jsem před rokem tlumiče i pružiny, ty zadní už byly hodně unavený. Nyní to je jízda jak ve francouzském autě, prostě pohodlí
Já mám astru rok výroby 2005, najeto 230t a měnil jsem před rokem tlumiče i pružiny, ty zadní už byly hodně unavený. Nyní to je jízda jak ve francouzském autě, prostě pohodlí

SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Re: Výměna předních tlumičů
počkej, počkej - ve francouzskem autě. Toho se všichni právě nejvíc bojíme, že Opel je již francouzské auto - i prodejci