Milosh: Jak už jsem psal pod jednou video o spotřebě, které jsi natočil. Toyota bych řekl má lepší hodnoty spotřeby, než Astra L Hibrid, není to velký rozdíl, cca o 0,3 lit Jak dobře víme oba, záleží na mnoha vlivech, počasí, jízda, daný úsek, obsazenost auta apod. Pro mě je důležitá kombinovaná spotřeba jako celek, ale pokud se hodně snažím a auto pomalu sunu před sebou, baterie je dost nabita, tak se dostanu na hodnotu cca 3,6 lit. ve městě, běžně ale cca 4,1 lit.
Zde přikládám ukázkovou trasu, kde konečná spotřeba paliva po 14km byla 2,9 lit. na 100km. Jednalo se o trasu, kde se měnila krajina z kopce / do koce apod. Pak jsem nabil baterii při sjezdu do města na 100% (s Bludovického kopce) a celé město Havířov, až k obchodnímu domu Tesco jízda pouze na baterii (musím podotknou, že jsem chytil zelenou vlnu křižovatek). Plynový pedál pouze opravdu lechtán, aby se neaktivoval spalovací motor.
No a jen pro připomenutí, ty mář na Toyotě 16" kola, ja mám ale na Astře 17" 225/45 a na léto budu mít 18ky 225/40. Tak že pokud bych asi měl 16ky, spotřeba by byla +/- stejná.