Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
beavis

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Příspěvek od beavis »

Cece slusnej zivotopis, jako kdyby se ti narodilo dite! Kazdopadne obdivuju tvuji chut popisovat vsechny ty veci apod. Zase na druhou stranu to nekomu pomuze pri rozhodovani. Ja jsem mel moznost kamaradovi prolizt eLko v kombiku, ktery si privezl z Nemecka a mam z toho hodne divny pocity. Z venci krasny auto a s tou cernou strechou je to mnamka, ale vevnitr je to pro me celozivotniho Astraka zvlastni auto. Budiky nemastny, neslany, vsechno hranaty a hlavne nic moc misto a navic vzadu je to hodne bidny. Misto aby se minimalne prostorem posunula nekam dal, tak je to podle me na urovni Astry J. Asi jsem uz z Insignie rozmazlenej, ale po tomhle si jsem jisty ze Astra moje dalsi auto uz asi urcite nebude. Je to skoda. Kazdopadne at ti Astra slouzi ;)
Reklama

Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Příspěvek od Astra - R@SAG »

No mi ze staré školy, máme rádi analogové budíky, jak bylo v Astře J. Hodl to už dnes není a tak se musí člověk přizpůsobit. Byl jsem celou řadu let proti kombi, protože upřímě Opel kombi za mě neměl sportovně pěkné. I zde u Astry L jsem kombi nechtěl prvotně. Nakonec mě přesvědčila rodina a více místa na zadních sedadlech, protože kombi ma rozvor o 4,8 cm vetší než 5dv. Koupě Astra L nebylo vůbec v plánu, protože Astra G a Astra J slouží perfektně. Jen zdraví mě k tomu donutilo s důvodu automatu. Rozhodlo týdenní testování v srpnu 2025, jak jsem psal.

Já osobně němám rád displeje co čouhají z přístrojocky ven a chtěl jsem základní funkce ovládat tlačítky a ne pomocí displeje. Insignie byla vždy po Astře můj sen. Testoval jsem Insignii B s motorem 1.5 Turbo a byl jsme s ní unešený. Jak píšeš, Insignie je úplně někde jinde a to ve všech směrech (prostor, podvozek apod.).

Horký favorit byl Seat Leon FR 1.5 TSi v automatu, pak Mazda s motorem 2.0 benzín. Rozhodla cenová politika Oplu a sleva, kterou jsme na nové auto získal. Protože s rozšířenou zárukou 5 let a garanční prohlídky ve výhodném balíčku jsem se ani z jednou jmenovanou značkou nedostal a to neplově o výbavě. Tak vše ukáže čas a dnes vím, že na 10 - 12 let je čas se rozhodnout co dále. Prasátko na nové auto už bylo založeno :D :D .

No k tomu předávání informací a psaní :D :D . Beru to jak relax od své denodenní práce. Web letos oslaví 20 let provozu a poslední léta jeho obliba raketově rostě, píše mnoho lidí o rady a i pochvalné emaily, že jim web v mnoha věcech pomohl a právě v rozhodování apod. Samozřejmě je tu pořád na stole jedno přísloví 1000 lidí / 1000 názorů, to musí každy zvážit a rozhodnout se nakonec sám.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Ahoj, stará školo! :) Když jsem si v dubnu 2000 pořídil první Omču (A, 2.6i Dualram), byl to po předchozí Dacii a Fav136L úplně jinej svět... 8-) V dubnu 2009 ji vystřídala druhá (B FL Y26SE), která už sice neměla takový koule, ale jezdil jsem s ní spokojeně a kdyby mi ji kokot v Golfu těsně před Vánoci 2019 v Pardubicích nerozmlátil, jezdím s ní možná dodnes. Když jsem sháněl další (tu i v Německu), aktuálně žádné hezké nebyly a já si uvědomil, že s ohledem na okolnosti už vlastně čtvery dveře nepotřebuju. A jelikož jsem si za dvacet let zvykl na benzínový šestihrnek a zadokolku, nezbylo než se poohlížet po jiné značce. Čekal jsem, jestli se v německé inzerci objeví nějaká hezká E46, když na mě při surfování náhle vyskočilo okno s pěkným kupé W124 v tmavozelené metalíze a béžové kůži s benzínovým řadovým šestihrnkem a dokonce s manuálem a bylo rozhodnuto! :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

E46 jsme měli jen krádce, než ji vzala voda a byla pránovaná na projekt. Pak přišel pro změnu Mini Cooper S. Rádi bychom sehnali krásné OPC, které není zničené a v originál stavu, Snad se něco objeví za rozumné peníze. Ja se za posledních 9 let naučil trochu s dobou a displeje už mi tolik nevadí :D .

Je tu ale pořád šance i jít do 3 válce v BMW, tak uvidíme. Teď máme jako projekt vlastní garáž, ta letos má přednost, pak ukáže čas.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Ideální auto, stejně jako ideální muž nebo žena neexistuje :) Beavisovu Insignii jsem měl v garáži na test délky auta a jako jsem rád, že mám Corollu, která má ideální rozměry, abych i z té garáže vylezl. Velké auto je fajn na delší trasy, ale ne když člověk obden jezdí do města, kde musí parkovat na místech, která nejsou na 5-metrová auta :lol:
Odpovědět

Zpět na „Astra L“