Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Colommbo

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Příspěvek od Colommbo »

Astra - R@SAG píše: 09 kvě 2026, 08:25 Vyměněny motorový olej po 6840km / 6 měs. Byl černý jak úhel. Použít originál Total olej a originál filtr. Je neuvěřitelné, jak ten olej 0W20 je jak voda, při vypouštění, aby si člověk dával pozor, jak to čáka 😁😁. Na měrce oleje jsem nevidel nárůst množství. Muslim tím řešení oleje benzínem díky přïmostřiku. Přesto je známo, že přïmostřiky nemají rády krátké trasy a to hlavně po městě. Nestačí se benzín vypařit s motorového oleje a olej pak degraduje. Proto doporučení je měnit motorový olej dříve. No já stejně měním u všech aut motorový olej cca po 7000 Km...
Ahoj! Je fakt, že jsem už starej zaprděnec, ale "malý" přímovstřikový motor nadopovaný téměř na výkon mojí první áčkové Omči (R6 2.6i 110kW) s pleťovou vodou místo oleje ještě ředěnou benzínem, to je automobilový neštěstí... :( Zaplaťpánbu, že máš rozum a měníš náplň tak často, nedělám si iluze, že by se k autu tak chovali všichni... Označuje se to jako pokrok, ale lidem majícím auta rádi z toho naskakuje kopřivka. Když ze své "staré vrány" vypouštím 5W40 nebo 10W40 po 10tis.km., má krásnou barvu lesního medu... Tož ať se daří a stále kolama dolů! :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Reklama

Odpovědět

Zpět na „Astra L“