Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Moderátoři: Astra - R@SAG, klm121, mattonecz, Moderátoři

Odpovědět
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Ahoj, ceny garáží se v Ostravě pohybují cca od 220 do 750 tis. korun. Hodně záleží, zda je to zátopová oblast, v jaké části garáž je co se týče obyvatelstva. Nadále, zda je to na kraji města, v centru města a dostupnost MHD, obchodů apod. Tam kde jsme měli pronajatou garáž v části Poruba se ceny pohybovaly od 600 - 750 tis. za 18 - 20m2 garáže a to i bez elektřiny.

Nám se povedlo sehnat za velmi pěknou cenu 21m2 v krásné části Ostravy a to 12km od bydlště s dostupností MHD, obchodu, čerpací stanice a ruční myčky aut v okolí, Majtelka potřebovala finance a tak cena byla hodně příznivá a tak zbylo i na uvedenou rekonstrukci a přípojku na elektřinu apod. Osvětlení je super a řekl bych je taky potřeba na vše pěkně vidět a jak budu voskovat auta, tak dostačující.No a když sečtu pořizovací cenu + rekonstrukci = dostávám se na cenu obyčejné garáže bez elektřiny. Už se ptalo pár lidí, zda to nechci prodat za 500 - 600 tis., pár vteřin jsem uvažoval, že prodat a koupit zase jinou, ale ne. Chceme mít zázemi pro naše 3 blesky, místo kde ugrilovat maso, věnovat se drobným opravám a místo relaxu.

Ono už nás přestalo bavit dávát servisům šílené peníze za špatně odvedenou práci a hledat dobrý servis. Pronajatí garáže se také neustále zveda, kdy jsme platili 2500 + 300 elektřinu mšsičně. Dnes chcou lidé za pronájem garáže v Ostravě od 3000 - 4000 korun a to už je síla. Proto jsme se rozhodli zainvestovat a pořídit si vlastní, za pár let se investice vrátí, počítal jsem do 10 let s návratností, ale jak to vídím s raketově stoupající cenou garáže i pronajému, tak to bude mnohem dříve.

Snad se vše povede udělat do prázdnin a v létě budeme moci už na plno garáž používat. Na Těšín jezdím dost často, klidně se můžeme sejít, když tak napiš SZ s kontaktem a dáme si vědět.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Reklama

milosh
Administrátor

Re: Astra - R@SAG - Astra L Sports Tourer - 1.2 Turbo 107kW/145k HYBRID - GS Line

Příspěvek od milosh »

Garáž je dobrá investice, ideál pokud je v dosahu bydliště. Pokud by člověk měl místo před domem jisté, pak by to šlo, ale i tak jsou negramoti, co parkovat neumí, i na vaše místo se nacpou, to se v garáži nestane.

Jeden poznatek přidám. Naproti mé garáži je hospoda, hodně opilců tam jede autem a pak samozřejmě domů a parkují na mém pozemku, i když mají parkoviště cca 50 metrů naproti.

Když jsem to jednomu říkal, on na to "já mám taky garáž a parkují mi před ní Ukrajinci". Tak nejen že mu asi sebrali práci, ale i toto.

To jsou někdy důvody těch lidí, to nepochopíte. Každý by dnes nejradši parkoval metr před domem/bytem a ideálně u obchodu hned u vchodu, aby nemusel udělat 2 kroky navíc.
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Plně souhlasím i přesto že mám potíže s pohybem, tak rezervované stání na sídlišti jsem plánoval, tak aby bylo mimo stromy a na bezpečném místě, dál ok kontejnerů na odpad apod. Tak že místo přímo před domem to mám o pár desítek metrů jinde.

Naštěstí v garážové lokalitě, kde je snad okolo stovky garáží, tam nehrozí, že by mi někdo před garáží parkoval. Policie tam jezdí pravidelně na obhlídku a i se prospat :D :D a odpočinout.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

:) Napadla mne jedna vec s temi svetly. Nedela se nejake led svitidlo ale na baterii? Ja elektriku v garazi nemam, ale svetlo by se obcas hodilo podzim/zima a nemusi svitit v kuse, nepouzivate nekdo?
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Ohledně těch světel o ničem nevím.

O víkendu náš vozový park prošel velkou jarní očistou. Od interiéru až po exteriér + navoskování laku / ošetření PPL fólie a testování letních pneu a pohodlí na 18kách kolech :D :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak po přezutí na letní 18ky s pneumatikami Michelin, je spotřeba neuvěřitelně nízká a i po víkendovém výletě 100km, jinak pořád město a i se zapnutou klimatizací se spotřeba drží pořád pod 5lit. Uvidíme kolik na tu jednu nádrž najedu, teď to vychází cca na 1050 km. No na rekord co měli v Německu 1230km, to určitě nikdy nedám, takový kouzelník nejsem.

Momentálně jsme v Německu objednal folii na středový panel a tak uvidíme, jak se to bude instalovat a jaký bude konečný efekt. Na tom klavírním provedení je vše vidět, otisky mi nevadí, ale ty případné škrábance to už jo. Tak tomu předejdu právě uvedenou folii.
Přílohy
spotreba.jpg
Odpovědět

Zpět na „Astra L“