Tak vidím, že jsi navštívil můj web s rady. Ano tam o těchto snímačích píši. Protože cca 4 lidé si je koupili a všem jsem je pároval osobně danou krabičkou. 3 lidé měly elektrony a jeden měl ocelové disky. Nikdo si nestěžoval a párování proběhlo bez komplikacé. Montáž senzorů jsem neprováděl a to si nechali provést v pneuservisu.
Takové mám zkušenosti s těmito senzory osobně já.
TPMS - baterie, výměna
Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: TPMS - baterie, výměna
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
Současný vůz: Opel Astra L 1.2 Turbo Mild-Hybrid - 2025
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
- Reklama
Ahoj,
jj mám to dle tvého webu. Koupil jsem i tu párovací krabičku, která funguje bezproblémově. Tak proto jsem šel i do těch měřičů, když mi odešel první. A říkal jsem si, že je vyměním všechny. Byl jsem u mechanika a ukazoval mi, že ty původní měřiče jdou dotáhnout tou matkou až skoro k základně, kdežto ty nové po dotažení mají o dost větší mezeru mezi základnou a tou matkou. Tak nevím jestli to nemám zkusit dát ještě jinam nebo sehnat jiné měřiče.
Auto je dovezeno z DE a dle mého má původní kola, ale moc se v tom nevyznám. Tak jsem právě přišel na radu.
Jinak díky za rychlou reakci.
jj mám to dle tvého webu. Koupil jsem i tu párovací krabičku, která funguje bezproblémově. Tak proto jsem šel i do těch měřičů, když mi odešel první. A říkal jsem si, že je vyměním všechny. Byl jsem u mechanika a ukazoval mi, že ty původní měřiče jdou dotáhnout tou matkou až skoro k základně, kdežto ty nové po dotažení mají o dost větší mezeru mezi základnou a tou matkou. Tak nevím jestli to nemám zkusit dát ještě jinam nebo sehnat jiné měřiče.
Auto je dovezeno z DE a dle mého má původní kola, ale moc se v tom nevyznám. Tak jsem právě přišel na radu.
Jinak díky za rychlou reakci.
Jestli to jsou nějaké specifické disky a mechanicky je problém s tím novým snímačem, tak ty TPMS snímače jdou rozebrat na ventilek a samotný sensor. Možná by šly zkombinovat tak, že by zůstal původní ventilek a k němu by šel připevnit nový sensor.
Dle mého to jsou standardní disky. V pondělí vyzkouším ještě jiný pneuservis, zdali to tam nedokážou vyřešit a uvidím. Potom zde dám info, zdali se mi to povedlo vyřešit.
Díky za návrh dalšího možného řešeni.
Díky za návrh dalšího možného řešeni.
Mohu potvrdit že BH SENS Huf 43472000 s Astrou J fungují. Dnes vyměněn jeden kus.
-
robo999999
Ja som kúpil z Aliexpress senzory aj s parovacou krabickou. Celková cena cca 35€. Fungujú čo sa týka párovania bezproblémovo,len rozdiel v tlaku je iný. Palubný počítač iný údaj a namometer iný údaj. Rozdiel je cca 0.2,len už si nepamätám či+alebo -. Teraz mám zimné a tam sú bez senzorov. ak chcete dám link, momentálne som pozeral a stoja 23€ 4 ks a píšu že pasujú aj na Astra k
Astra j 1.6 cdti 81kw 2015
Tak jsem konečně přehodil kola na letní a dvě čidla jsem už nespároval. Zajímavé je, že na zadních kolech, asi to je k hlavnímu snímači dále než od předních kol. Jsou to čidla na původních kolech, se kterými jsem auto koupil, protože ještě mám originální snímače na zimních.
Asi před pěti lety jsem si pořídil náhradní čidlo a náhradní baterie Panasonic CR2050, abych je mohl řetězově měnit, až budou baterie umírat. Náhradní čidlo tehdy spárovat šlo, ale nyní jsem ho už nespároval.
Po rozebrání náhradního čidla jsem zjistil, že je v něm čínská baterie s nulovým napětím, takže šunt. Náhradní Panasonicy mají stále napětí 3,3V.
Nechce se mi ani do pneuservisu a uvažuji, že bych kolo vypustil, pneumatiku zmáčkl svěrkami, aby se dostal k čidlu a vyměnil ho. Po výměně bych kolo akorát nafoukal. Dělal jste to někdo taky sám a případně jak?
Na obrázku je rozebrané náhradní čidlo s původní čínskou baterií (pouze CR2032) a po výměně za baterii Panasonic. Čidlo stačilo nahřát a celkem nedestruktivně šlo rozebrat. Je slepené po obvodu.
Asi před pěti lety jsem si pořídil náhradní čidlo a náhradní baterie Panasonic CR2050, abych je mohl řetězově měnit, až budou baterie umírat. Náhradní čidlo tehdy spárovat šlo, ale nyní jsem ho už nespároval.
Po rozebrání náhradního čidla jsem zjistil, že je v něm čínská baterie s nulovým napětím, takže šunt. Náhradní Panasonicy mají stále napětí 3,3V.
Nechce se mi ani do pneuservisu a uvažuji, že bych kolo vypustil, pneumatiku zmáčkl svěrkami, aby se dostal k čidlu a vyměnil ho. Po výměně bych kolo akorát nafoukal. Dělal jste to někdo taky sám a případně jak?
Na obrázku je rozebrané náhradní čidlo s původní čínskou baterií (pouze CR2032) a po výměně za baterii Panasonic. Čidlo stačilo nahřát a celkem nedestruktivně šlo rozebrat. Je slepené po obvodu.