Okno řidiče nedrží v horní pozici
Moderátor: Moderátoři
Okno řidiče nedrží v horní pozici
Dobrý den všem. Prošel jsem fórum zda někdo neřešil podobný problém jako Já. O víkendu jsem dobil v autě (připojenou) baterii. Od té doby mě nefunguje plné dovření okna u řidiče (ostatní okna OK). Okno v automatickém režimu vyjede až nahoru a pak se samovolně otevře o 1/3 shora. Prošel jsem manuál k autu, pročetl návody, shlédl videa na YouTube. Vždy se hovoří o resetu/kalibraci dolní a horní polohy. Žádný z návodů však nefunguje. Odpojovat baterii a nebo jet na diagnostiku zatím neřeším. Neporadí někdo co s tím? Děkuji za podnětný názor.
- Reklama
Re: Okno řidiče nedrží v horní pozici
Ahoj, vykani netreba. Odpojeni baterie vyresi minimalne polovinu podobnych problemu. A jinak tedy zkusil znovu inicializaci okna podle manuálu.
Zavřít dveře, zapnout zapalování, okno úplně vytáhnout nahoru a po dovření držet tlačítko ještě asi 2 sekundy. Potom okno úplně stáhnout dolů a po dojetí držet tlačítko další 2 sekundy.
To, že okno vyjede nahoru a pak samo sjede, vypadá na zásah ochrany proti přiskřípnutí. Pokud reset nepomůže, zkontroloval bych ještě těsnění a vedení skla, jestli tam není větší odpor.
Zavřít dveře, zapnout zapalování, okno úplně vytáhnout nahoru a po dovření držet tlačítko ještě asi 2 sekundy. Potom okno úplně stáhnout dolů a po dojetí držet tlačítko další 2 sekundy.
To, že okno vyjede nahoru a pak samo sjede, vypadá na zásah ochrany proti přiskřípnutí. Pokud reset nepomůže, zkontroloval bych ještě těsnění a vedení skla, jestli tam není větší odpor.
Zdravím, díky za názor. Bohužel při automatickém zavírání, jakmile okno dojede nahoru a přesto že držím tlačítko, stejně okno popojede dolů. Vodící lišty skla jsem 2x kontroloval, vyčistil a silikonem mírně promázl. Postupné povytažení skla (nemanuální ovládání) funguje do poslední chvíle dobře, ale "poslední drc" (cca 5 mm zásunu skla do horního rámu dveří) způsobí to stejné jako automatický dojezd. Je to docela záhada, kde je pes zakopaný. Stejný problém jako Já má řada řidičů jiných značek aut. Někomu návody na YouTube problém vyřešily, některým ne.
Dobíjení nemohlo něco poškodit? Nečekaná vada nabíječky a případné vyšší napětí? Během nabíjení stačilo otevřít dveře, jednotka v nich ožila a napětí ji mohlo ublížit, ale je to jen domněnka.