Porucha (výmena) spojky

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem :)

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
pelito

Porucha (výmena) spojky

Příspěvek od pelito »

Ahojte,

mám takú otázku. Bol som na pravidelnej ročnej servisnej prehliadke, v rámci ktorej mi menili aj brzdovú kvapalinu. Asi po mesiaci som začal pozorovať, že sa akoby ťažšie radia rýchlosti - musel som vyvinúť väčšiu silu, najprv iba pri spiatočke, ale potom po asi ďalších 2 dňoch už rýchlosti vôbec nešli zaradiť, musel som byť odtiahnutý a menila sa celá spojka. Je podľa vás možné že tento problém bol spôsobený servisom pri výmene brzdovky?

P.S. stalo sa mi to pri nájazde 105 000km. S autom jazdím väčšinou dlhšie trasy, mesto iba občasne, spojka teda nebývala nejak moc zaťažovaná.
Astra K 1.0T 77kw Innovation
Granite Grey
Reklama

kejlycz

Re: Porucha (výmena) spojky

Příspěvek od kejlycz »

Ahoj, rocnik, palivo?
To byl u K znamy problem, tesneni spojkovych valcu je plastove, odira se ty supinky pak zanaseji brzdovy valec, u naftaku mohlo dojit k omezeni funkce brzd, tak se to pro rocniky 2016-2018 resilo svolavackou. U benzinaku se problem taky vyskytuje velmi casto (na nemeckem foru to resi dost lidi), ale Opel s tim nic nedelal, jen v Nemecku to obcas uznali na kulanci. Muze to byt problem 2 valcu (znam jen nemecke nazvy, Geberzylinder a Nehmezylidder, cesky asi hlavni a pomocny spojkovy valec?), u mne to vyl ten levnejsi, ale radsi jsem vymenil oba. Celkem draha sranda, servis musel odstrojit palubku a rizeni, aby se k tomu dostali :roll:
Pokud nebyl servis uplne blby, nejspis za to nemuzou, minimalne u K do roku 2018 je tenhle problem znama tikajici bomba. U mne se taky projevil asi az po 4 letech, nejdriv slo razeni trochu tezko, po tydnu jsem uz dvakrat zarazil dvojku asi az na paty pokus a po 2 tydnech muselo auto do servisu.
pelito

Příspěvek od pelito »

kejlycz píše: 20 kvě 2025, 18:18 Ahoj, rocnik, palivo?
To byl u K znamy problem, tesneni spojkovych valcu je plastove, odira se ty supinky pak zanaseji brzdovy valec, u naftaku mohlo dojit k omezeni funkce brzd, tak se to pro rocniky 2016-2018 resilo svolavackou. U benzinaku se problem taky vyskytuje velmi casto (na nemeckem foru to resi dost lidi), ale Opel s tim nic nedelal, jen v Nemecku to obcas uznali na kulanci. Muze to byt problem 2 valcu (znam jen nemecke nazvy, Geberzylinder a Nehmezylidder, cesky asi hlavni a pomocny spojkovy valec?), u mne to vyl ten levnejsi, ale radsi jsem vymenil oba. Celkem draha sranda, servis musel odstrojit palubku a rizeni, aby se k tomu dostali :roll:
Pokud nebyl servis uplne blby, nejspis za to nemuzou, minimalne u K do roku 2018 je tenhle problem znama tikajici bomba. U mne se taky projevil asi az po 4 letech, nejdriv slo razeni trochu tezko, po tydnu jsem uz dvakrat zarazil dvojku asi az na paty pokus a po 2 tydnech muselo auto do servisu.
Ahoj, ďakujem za odpoveď.
Je to benzín, 2017.
Mne menili celú spojkovú sadu. Po výmene najprv všetko bez problémov, ale po pár mesiacoch sa v niektorých situáciách opäť začal objavovať problém so zaradením rýchlosti. Nedeje sa to často a ťažko sa ten problém simuluje. Vyskytuje sa to napr. v zápchach keď je spojka namáhaná, ale napr. sa mi to niekedy stane pri parkovaní, keď musím na viac krát sa pohýňať/cúvať a striedam spiatočku s jednotkou. Bol som s tým v servise, kde mi spojku menili, odvzdušnili systém, doliali brzdovku, ale aj tak sa to občas deje. Čo som pozeral na nete, tak by to mohol spôsobovať napr. spojkový valček alebo synchróny, ale sú to len také moje dohady.
Astra K 1.0T 77kw Innovation
Granite Grey
kejlycz

Příspěvek od kejlycz »

Co znamena "cela spojkova sada", i s pomocnym spojkovym valcem? Problem totiz neni ve spojce samotne, ale v hlavnim, nebo pomocnem spojkovem valci, ty soucasti spojkove sady nebyvaji.
Mne se taky stavalo jen obcas v zacpe, nebo pri zmene smeru jizdy, pri predvedeni v servisu spojka fungovala bez problemu, tak jsem nechal vymenit hlavni i pomocny spojkovy valec a uz 3 roky jezdim bez problemu. Problem byl nejspis jen v pomocnem valci, ale nechtelo se mi menit jen jeden a cekat, jestli to problem vyresi.
Pokud umis nemecky, resily to stovky lidi na astra-k-forum.de , tam najdes vice informaci. Po diskusi tam (vetsinou ridici K, ale je tam minimalne jeden zamestnanec Opelu a ten taky mluvi dost otevrene) a po jejich zkusenostech jsem nechal vymenit oba spojkove valce.
Odpovědět

Zpět na „Astra K – Podvozek a řízení“