OPEL Combo 1.3 CDTi

Modely co zde nemají svoji sekci, studie Opel a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
TeSi
Příspěvky: 5
Registrován: 19 zář 2010, 10:05

OPEL Combo 1.3 CDTi

Příspěvek od TeSi »

Ahoj lidičky, koupili jsme Oplíka Combo, r.v. 2005, motůrek 1.3 CDTi, motor má označení nějak 13DT ale ještě je nějaké písmenko před tým. Chceme vyměnit olej a olejový filtr, tak Vás prosím poraďte v níže uvedených otázkách.

1) Jaký olej zvolit s tím, že se bude jezdit "hodně" (min. 10 000 km) v zimě a poté se auto bude používat i v létě - se stejným olejem. Nejde mi tak ani o výdrž, do té se vejdeme s dvojročním intervalem pomalu u každého lepšího oleje, ale o to, aby byl vhodný na zimních podmínek Vysočiny.
2) Jaké označení má olejový filtr pro tento motor a typ auta.

Díky za odpovědi. Můžete přidávat klidně i odkazy na konkrétní oleje a filtry apod. Popř. stačí napsat název oleje, zkusím si ho najít. Díky, díky, díky.

Lukáš
Reklama
 

adam09
Příspěvky: 374
Registrován: 01 led 2009, 23:50
Kontaktovat uživatele:

Re: OPEL Combo 1.3 CDTi

Příspěvek od adam09 »

filtr koukni do kelly a podle auta a typu motoru najdeš filtr, nejlepší je, když je více druhů, mít filtr vyndaný pro porovnání s fotkou


a olej bych dal plnou syntetiku 5w30 interval tuším 20000km
Opel Astra coupe bertone 2,2 16V
DIAGNOSTIKA OPEL Kladno,PRAHA kdyby tak SZ
Náhradní díly nové i starší na OPEL
TeSi
Příspěvky: 5
Registrován: 19 zář 2010, 10:05

Re: OPEL Combo 1.3 CDTi

Příspěvek od TeSi »

Ahoj lidičky, mám na Vás další prosbu.

U výše zmiňovaného auta zaměstnanci hlásili problém, že auto občas teplé nechce chytnout. Například jedou 100 km, zastaví na benzínce, nastartují a auto zase hned chcípne a musí chvíli čekat. Ale je to příležitostně, například jednou za týden. Nechali jsme auto napíchnout na diagnostiku v OPEL a na nic nepřišli. Navíc u auta svítí při zapnutém klíčku a zhaslém motoru kontrolka elektroniky motoru, imobilizéru apod. (tj. autíčko a přes něj klíč). Po nastartování ihned kontrolka zhasne. Při dnešní optické kontrole jsem přišel na to, že v motorovém prostoru se nachází pravděpodobně vypadlá zásuvka. Přikládám foto a prosím o rozpoznání, o jakou zásuvku se jedná a kam patří zapojit :arrow:. Popř. prosím o rady, jak vyřešit problém se startováním teplého motoru. Motor má krásný chod a startuje bez problému i v -20 stupních. Auto je servisováno a má najeto 225 tis. km.

Fotografie:
ObrázekObrázekObrázekObrázek
(na první a druhé fotce ukazuji, odkud svazek této zásuvky vede)

Díky moc, Lukáš.
TeSi
Příspěvky: 5
Registrován: 19 zář 2010, 10:05

Re: OPEL Combo 1.3 CDTi

Příspěvek od TeSi »

Nyní aktuální problémek. Oplík se ZBLÁZNIL! Má najeto 235 tkm a najednou potvůrka nechce moc startovat za teplého motoru. Se studeným na brnknutí, ale s teplým motorem třeba sotva co chytne, hned zhasne. Startér třeba točí a motor ne a ne naskočit. Další jeho nemoc je, že při JÍZDĚ (při zastaveném autě ne) a vyřazení na N si najednou přidá otáčky na cca. 1000 a zase hned ubere.

Byl napíchnutej i servismana (neorigo) na diagnostice a motor šlape jako hodiny, EGR ventil se "prý" také nezdá v nepořádku.

Nevíme si rady, poradí někdo? Díky.
Uživatelský avatar
Fritol
Příspěvky: 512
Registrován: 25 lis 2008, 00:10
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: OPEL Combo 1.3 CDTi

Příspěvek od Fritol »

to že kdyz někam dojízdíš na neutral tak si auto vyrovnava otačky motoru pak zastavíš a otačky spadnou normalně na volnoběch :) ale uz si nepamatuju proč u me astřice to děla taky.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
TeSi
Příspěvky: 5
Registrován: 19 zář 2010, 10:05

Re: OPEL Combo 1.3 CDTi

Příspěvek od TeSi »

Tak vypadá, že to byl EGR ventil. Po odpojení konektoru jede jako z praku a všechny poruchy se odstranili. Tak ho zaslepím a bude.
MarekM
Příspěvky: 1
Registrován: 08 led 2015, 10:28

Re: OPEL Combo 1.3 CDTi

Příspěvek od MarekM »

Mal som rovnaky problem, ze za tepla nie a nie nastartovat, ale za studena bez problemov. Taktiez diagnostika nehlasila zavadu. Nakoniec sa to vyriesilo vymenou baterie. Teraz auto startuje na brnk.
Odpovědět

Zpět na „Ostatni Opel modely“